ΑΓΩΝΕΣ

Honda F1: Πρώτη νίκη στην εποχή των υβριδικών κινητήρων!

Στις 30 Ιουνίου 2019, ο Max Verstappen κατέκτησε τη νίκη στο Αυστριακό Grand Prix στο τιμόνι της Aston Martin Red Bull Racing που χρησιμοποιεί κινητήριο σύνολο Honda RA619H. Αυτή ήταν η 73η νίκη της Honda στη Formula 1, η πρώτη της από το Ουγγρικό GP του 2006 και επίσης η πρώτη στη σύγχρονη εποχή των υβριδικών Power Units.

Takahiro Hachigo, Διευθύνων Σύμβουλος Honda Motor: «Είναι μεγάλη μας χαρά που νικήσαμε για άλλη μια φορά στη Formula 1 δεδομένου ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε εδώ από το 2015 που επιστρέψαμε στο άθλημα μέχρι σήμερα. Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Max και την Aston Martin Red Bull Racing γι’ αυτή τη νίκη. Βέβαια, οφείλουμε ένα ευχαριστώ στην Toro Rosso και σε όλους τους οδηγούς που στήριξαν το πρόγραμμα, καθώς και σε όλους τους προμηθευτές και συνεργάτες μας. Και ένα Ευχαριστώ σε όλο το κοινό μας». 

Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας: «Η Formula 1 ήταν το όνειρο του ιδρυτή μας Soichiro Honda και βρίσκεται στο DNA της εταιρίας μας. Περάσαμε δύσκολες στιγμές τα τελευταία πέντε χρόνια στις πίστες και στο εργοστάσιο. Δεν έχω λόγια όταν σκέφτομαι την τεράστια προσπάθεια που έγινε από όλο το προσωπικό της Honda που ασχολήθηκε με το πρόγραμμα. Όλοι πίστεψαν στους εαυτούς τους και δεν εγκατέλειψαν ποτέ με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή νίκη. Νομίζω ότι όλο αυτό αποτελεί ενσάρκωση του σλόγκαν μας ‘Power of Dreams’».

Max Verstappen 1η θέση

«Ήταν ένας απίστευτος αγώνας και είμαι ευτυχής που κατέκτησα τη δεύτερη νίκη της Ομάδας στο εντός έδρας Grand Prix μας. Ήταν κρίμα γιατί στην αρχή ενεργοποίησα το anti-stall και έπεσα στην έβδομη θέση. Από εκεί και μετά ο ρυθμός ήταν πραγματικά καλός, παρέμεινα ήρεμος αλλά συνέχισα να πιέσω δυνατά. Το δεύτερο stint ήταν αποφασιστικής σημασίας για εμάς καθώς ο αυτοκίνητο πραγματικά ζωντάνεψε. Μόλις προσπέρασα τον Valtteri, σκέφθηκα ότι μπορεί να είχα μία πιθανότητα να κερδίσω, έχοντας τόσο δυνατό ρυθμό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Συνέχισα να πιέζω, οδήγησα με τέρμα γκάζι και δεν τα παράτησα. Προσπεράσαμε τον Charles και ενώ απέμεναν μόνο λίγοι γύροι, γι’ αυτό είμαι εξαιρετικά χαρούμενος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην Aston Martin Red Bull Racing, όλο το Σαββατοκύριακο δουλέψαμε πραγματικά καλά και οι αναβαθμίσεις φαίνεται να απέδωσαν. Ευχαριστώ όλο το πλήρωμα, όλους στο εργοστάσιο και ασφαλώς τη Honda, δεν ήταν εύκολο γι’ αυτούς τα τελευταία χρόνια, αλλά το να  νικήσω για χάρη όλων αυτών σήμερα, είναι απλά απίστευτο».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!