NEA

H νέα BMW X6 έχει έως 530 άλογα [vid]

Ένα από τα πιο μπάνικα και επιβλητικά SUV περνά στην επόμενη γενιά του, η οποία θα λανσαριστεί από το Νοέμβριο.

Με δεδομένη την τακτική της BMW στις μεγάλες κατηγορίες η νέα X6 δεν κρύβει κάποια έκπληξη. Από μπροστά ξεχωρίζει από την τεράστια -προαιρετικά φωτιζόμενη- μάσκα που έχουμε δει και στην X7, ενώ πίσω υπάρχει η αναμενόμενη κουπέ σχεδίαση με μία δόση υπερβολής. Η νέα X6 φτάνει τα 4,935 μέτρα σε μήκος (+2,6 εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο) όταν το μεταξόνιο είναι στα 2,975 μέτρα (+4,2 εκ.). Το ύψος έχει μειωθεί στα ελάχιστα στα 1,695 μέτρα όταν το πλάτος είναι στα 2,004 μέτρα.

Στο εσωτερικό δεν χρειάζεται να μαντέψει κανείς πως υπάρχει το όμορφο μεν αλλά πασπαρτού πλέον ταμπλό που το συναντάμε από τις κορυφαίες X7 ή Σειρά 8 μέχρι την πιο ταπεινή Σειρά 3. Σχετικά με τον χώρο αποσκευών ξεκινά από τα 580 λίτρα και κορυφώνεται στα 1.530 (με πεσμένα τα καθίσματα.


Η νέα X6 θα λανσαριστεί σε τέσσερις εκδόσεις. Με τρίλιτρους εξακύλινδρους εφοδιάζονται οι βενζίνης xDrive40i (με 450 ίππους και 450 Nm), καθώς και η πετρελαίου xDrive30d (με 265 ίππους και 620 Nm). Από εκεί και πάνω τοποθετούνται οι M. Συγκεκριμένα η X6 M50i με V8 4.4 βενζινοκινητήρα ισχύος 530 ίππων και 750 Nm που έχει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. όταν η ντίζελ X6 M50d με τρίλιτρο εξακύλινδρο των 400 ίππων και 760 Nm χρειάζεται 5,2 δλ. για την ίδια διαδικασία.


Όλες οι X6 διαθέτουν εξελιγμένη τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο με οκτώ σχέσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει σπορ κατανομή ροπής με πισωκίνητα δυναμικά χαρακτηριστικά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση. Ωστόσο προαιρετική είναι η Adaptive M με τις ενεργητικές αντιστρεπτικές, την τετραδιεύθυνση, την αερανάρτηση με ρύθμιση ύψους σε εύρος 80 χιλιοστών, το πακέτο xOffroad κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!