NEA

Με 8άρι κιβώτιο της ZF τα μελλοντικά Fiat/ Chrysler

Ο όμιλος FCA ήρθε σε συμφωνία με τη ZF για να χρησιμοποιήσει το νέο, αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, που θα ξεκινήσει να παράγει από το 2022.

Αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω κιβώτιο θα μπορεί να εξοπλίσει μία μεγάλη γκάμα των μοντέλων του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, τα οποία μεταφέρουν την κίνηση πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, έχοντας τον κινητήρα μπροστά, τοποθετημένο κατά μήκος. Η παραγγελία, για την ακρίβεια, αφορά στην τέταρτη γενιά του κιβωτίου, που θα λανσαριστεί όπως προαναφέραμε σε 3 χρόνια και θα είναι ειδικά εξελιγμένη ώστε να μπορεί να συνεργάζεται με υβριδικά οχήματα.

Ο όγκος του κιβωτίου αυτού του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτων. Αρχικά, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Saarbruecken, ενώ αργότερα υπάρχουν πλάνα να ανοίξουν περαιτέρω γραμμές παραγωγής σε ΗΠΑ και Κίνα. Σχετικά με τη συμφωνία αυτή, ο CEO της ZF, Wolf-Henning Scheider, σχολίασε, «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλεχθούμε ως ο παγκόσμιος προμηθευτής κιβωτίων ταχυτήτων από την FCA. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγγελία για το νέο 8HP και επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας να επικεντρωθούμε στα plug-in υβριδικά ως μία καθημερινή λύση και να αναπτύξουμε ελκυστικά προϊόντα σε αυτές τις περιοχές». Αν τώρα αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός με τη μεγαλύτερη παραγγελία, θα πρέπει να κοιτάξετε προς τη BMW…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!