NEA

Νέες Mercedes-AMG A 45 και CLA 45 [vid]

Στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed, η γερμανική εταιρία αποκάλυψε τα δύο νέα της όπλα, υπό την αιγίδα της AMG.

Ο λόγος για τις A 45 και CLA 45, τα μικρότερα μοντέλα στη γκάμα της εταιρίας, τα οποία όμως κάθε άλλο παρά μικρά, μπορούν να χαρακτηριστούν. Αμφότερα εφοδιάζονται με την ισχυρότερη έκδοση του Μ139, ενός εξελιγμένου, δίλιτρου, κινητήρα, που με τη βοήθεια turbo αποδίδει 387 ίππους και 480 Nm ροπής. Στις απλές, τουλάχιστον, εκδόσεις, καθώς υπάρχουν και οι S. Εκεί τα πράγματα σοβαρεύουν, με την ισχύ να ανεβαίνει στους 421 ίππους και τη ροπή στα 499 Nm.

Χάρη σε αυτά τα νούμερα, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3,9 δλ. για την Α 45 και σε 4,1 για την CLA 45 (4,0 για την έκδοση S). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Εκτός και αν αγοράσει κανείς το πακέτο AMG Driver’s Package, οπότε κερδίζει 20 επιπλέον χιλιόμετρα τελικής. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου, διπλόδισκου κιβωτίου 8 σχέσεων, σε όλους τους τροχούς, χάρη στο εξελιγμένο 4Matic σύστημα τετρακίνησης.


Οπτικά, τόσο η νέα A 45, όσο και η CLA 45, δείχνουν πιο όμορφες και πιο δυναμικές από τις προκατόχους τους. Μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα μπροστά, δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης πίσω, μεγαλύτερες αεροτομές και διάφορα ακόμα στοιχεία, δημιουργούν ένα επιβλητικό σύνολο. Το πλαίσιο, σε κάθε περίπτωση, έχει ενισχυθεί ώστε να προσφέρει αυξημένη στρεπτική ακαμψία. Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της φίρμας έχουν προσθέσει πλάκες αλουμινίου κάτω από τον κινητήρα, στα A-Pillars και σε διάφορα ακόμα σημεία, ελαχιστοποιώντας έτσι τις όποιες στρεβλώσεις.

Σε ο,τι αφορά στην οδική συμπεριφορά, οι άνθρωποι της Mercedes-AMG έχουν προσθέσει ένα νέο, Drift mode το οποίο υπόσχεται μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση για αυτόν που θα το επιλέξει. Αυτό θα είναι προαιρετικό στις απλές εκδόσεις και στάνταρ στις S. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα υπάρχει και η επιλογή Race, όπου θα απενεργοποιεί το ESP και θα γυρνάει το κιβώτιο σε χειροκίνητη λειτουργία. Οι δύο νέες προτάσεις της AMG αναμένεται να ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός των επόμενων μηνών.


Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!