NEA

Ford GT Mk II: Τελευταίο και φαρμακερό!

Λίγο πριν η Ford ολοκληρώσει την παραγωγή του GT, ετοιμάζει μία ειδική, πιο απόλυτη εκδοχή, για χρήση αποκλειστικά σε πίστα.

Το GT MKII όπως ονομάζεται, αποτελεί μία εμφανώς αναβαθμισμένη εκδοχή του GT, η οποία εξελίχθηκε από κοινού με την αγωνιστική ομάδα της Multimatic. Σύμφωνα με δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Multimatic, Larry Holt, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο εξίσου γρήγορο με κάθε αγωνιστικό της κατηγορίας GT3. Μάλιστα ανάλογα με την σχεδίαση της κάθε πίστας, μπορεί υπό συνθήκες να σταθεί πιο γρήγορο από τα αγωνιστικά GTE του Le Mans!

Οι διαφοροποιήσεις του GT Mk II σε σχέση με την απλή έκδοση, ξεκινούν από τις αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση. Αρκετές αλλαγές στην αεροδυναμική ανεβάζουν την κάθετη αεροδυναμική δύναμη. Στην οροφή υπάρχει μία τεράστια εισαγωγή αέρα για ψύξη του κινητήρα. Το αυτοκίνητο έχει μειωμένο βάρος κατά 90 κιλά, ενώ και η απόστασή του από το έδαφος έχει περιοριστεί. Οι βελτιωμένες αναρτήσεις φέρουν αμορτισέρ της DSSV, τα ελαστικά είναι αγωνιστικά, Michelin Pilot Sport GT και, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μπορεί να φθάσει σε πλευρική επιτάχυνση τα 2G.

Αναφορικά με τον κινητήρα, το μοτέρ των 3.5 λίτρων θα αποδίδει επιπλέον 200 άλογα από το αγωνιστικό που έτρεξε στο Le Mans, ξεπερνώντας του 700 ίππους. Νέα είναι και τα φρένα, με ενίσχυση ινών άνθρακα. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 45 αντίτυπα, με τιμή που θα ξεκινά από τα 1.2 εκατομμύρια δολάρια.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!