NEA

Ρ72, το κόσμημα της De Tomaso

Με το χέρι στην καρδιά, δεν μπορούμε να πούμε αν μας αρέσει περισσότερο η είδηση της αναβίωσης της De Tomaso, ή αυτό καθαυτό το μοντέλο που παρουσιάζει.

Για όσους δεν τη γνωρίζουν (που θα έπρεπε…), η De Tomaso ήταν μία Ιταλική εταιρία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε το 1959 από τον Αργεντίνικης καταγωγής Alejandro de Tomaso. Η ίδια μπορεί να απουσιάζει αρκετά χρόνια από το προσκήνιο, έχει όμως παρουσιάσει μερικά πραγματικά ξεχωριστά μοντέλα, στο παρελθόν. Φέτος, στα πλαίσια της 60ης επετείου της, υπό Κινέζικη διοίκηση πλέον, επανέρχεται στο προσκήνιο, με ένα εντυπωσιακό, νέο μοντέλο.

H P72 παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival of Speed και, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε τα βλέμματα. Ως ένα «modern-day classic» μοντέλο, όπως τη χαρακτηρίζουν οι σχεδιαστές της, συνδυάζει τις γραμμές των ιταλικών αγωνιστικών της δεκαετίας του ’60, με την τεχνολογία του σήμερα. Για την ακρίβεια, βασίστηκε στο Ρ70, ένα σχέδιο του 1964, το οποίο είχαν δημιουργήσει από κοινού ο Alejandro de Tomaso με τον Carroll Shelby, χωρίς όμως να προχωρήσουν τότε σε παραγωγή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Γνωρίζουμε όμως ότι βασίζεται στο ίδιο monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα που χρησιμοποιεί και το Apollo ΙΕ. Αντίστοιχα, το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε φέρει και το ίδιο V12 σύνολο με το Apollo.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, το Ρ72 θα κατασκευαστεί σε 72 αντίτυπα, με τις τιμές να ξεκινάνε από τα 750.000 ευρώ, προ φόρων. Η εταιρία έχει ήδη ανοίξει τη λίστα των ενδιαφερομένων και, κρίνοντας από την ομορφιά του και την υπογραφή που φέρει, δεν θα δυσκολευτεί να βρει τους τυχερούς αγοραστές.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!