NEA

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Aston Martin DBX [vid]

Το μοντέλο που θα εισάγει την Aston Martin στην κατηγορία των πολυτελών SUV έκανε την παρθενική του εμφάνιση, ως πρωτότυπο, στο Goodwood.

Όπως φαίνεται, το Festival of Speed παραείναι μεγάλη συνάντηση για να αφήσει η Aston Martin την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όντας καμουφλαρισμένη, μία από τις πρωτότυπες DBX έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε κοινό, ανεβαίνοντας τον περίφημο λόφο. Επίσημα, η DBX θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, με τις πρώτες πωλήσεις να ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Το νέο -και πρώτο στην ιστορία της εταιρίας- SUV θα βασίζεται σε ένα καινούριο πάτωμα, το ίδιο που θα χρησιμοποιούν και τα μελλοντικά, ηλεκτρικά Lagonda. Εδώ, ωστόσο, θα έχουμε να κάνουμε με βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις. Χάρη στη συνεργασία της Aston Martin με τη Daimler, η DBX θα δανείζεται το ηλεκτρικό κύκλωμα και τον V8 της Mercedes-AMG, αποδίδοντας κάτι περισσότερο από 500 ίππους (503 αποδίδει η DB11, με το ίδιο σύνολο). Αργότερα, στη γκάμα θα προστεθεί και μία V12 εκδοχή, έτσι ώστε να μπορέσει να δει στα μάτια και τα πιο ακραία πολυτελή και ισχυρά SUV, όπως η Lamborghini Urus και η Bentley Bentayga.

Η κίνηση, όπως είναι φυσικό, θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Η εταιρία αναφέρει ότι η πρότασή της θα προσφέρει πραγματικές εκτός δρόμου επιδόσεις. Κρίνοντας βέβαια από την ανάβαση που πραγματοποίησε στο Goodwood (στο video), το δυνατό της σημείο είναι μάλλον η άσφαλτος…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!