NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα Jaguar & Land Rover θα αντιλαμβάνονται πόσο χαρούμενοι είστε [vid]

Πρόκειται για μία από τις μελλοντικές τεχνολογίες που έρχονται και που εντάσσονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το όλο σύστημα που εξελίσσει η Jaguar Land Rover, αλλά και πολύ άλλοι premium κατασκευαστές, αφορά σε έναν έξυπνο αλγόριθμο που θα μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα από μια κάμερα και να αντιλαμβάνεται την διάθεση του οδηγού. Συγκεκριμένα, το σύστημα ανιχνεύει εκφράσεις του προσώπου ώστε να καταγράψει τα επίπεδα στρες του οδηγού και ανάλογα να προσαρμόσει την λειτουργία του κλιματισμού, του φωτισμού και την ένταση του ηχοσυστήματος.

Πέρα από τον έξυπνο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης το σύστημα βασίζεται σε μία κάμερα και σε βιομετρικούς αισθητήρες που «παρακολουθούν» συνεχώς τον οδηγό. Μάλιστα η JLR δεν περιορίζει το σύστημα μόνο στους εμπρός επιβάτες, αλλά το μελετά και για τους πίσω, χρησιμοποιώντας κάμερες ενσωματωμένες στα εμπρός προσκέφαλα.

Σ’ αυτή την περίπτωση το σύστημα μπορεί να χαμηλώσει τον φωτισμό, να ανεβάσει ελαφρά την θερμοκρασία, να σηκώσει τις πλευρικές κουρτίνες κ.λπ., έτσι ώστε οι πίσω επιβάτες να οδηγηθούν πιο εύκολα στον ύπνο. Γενικότερα στα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλές τεχνολογίες για το εσωτερικό των αυτοκινήτων, όπως νέας γενιάς head-up display, φωνητικές εντολές και ανέπαφο έλεγχο που θα αντικαταστήσουν τις ψηφιακές οθόνες.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!