ΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας: Δύσκολα θα νικήσει η Ferrari στο Silverstone

H Scuderia αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία μάλλον δεν θα γίνει στο πάντα ενδιαφέρον Silverstone.

Καλά τα νέα για τους διοργανωτές του βρετανικού GP αφού τα βρήκαν με την Liberty Media και το Silverstone θα παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι το 2024. Άλλωστε πρόκειται για μια ιστορική πίστα αφού εκεί ως στρατιωτικό αεροδρόμιο είχε γίνει στις 13 Μαΐου του 1950 ο πρώτος αγώνας της Formula 1 με νικητή το Nino Farina με Alfa Romeo 158. Πάντως συζητήσεις γίνονται και για Grand Prix μέσα στο Λονδίνο. Κακά τα μαντάτα για το Hockenheim που είναι αμφίβολο.

Οι ρυθμίσεις των μονοθεσίων στο Silverstone θα πρέπει να είναι με μεγάλη ακρίβεια λόγω των γρήγορων καμπών και της τριπλής Maggots, Becketts και Chapel από την οποία οι οδηγοί διέρχονται με τέρμα γκάζι και 8η σχέση στο κιβώτιο. Τα αεροδυναμικά στοιχεία των μονοθεσίων θα έχουν μικρότερη κλίση για να δίνουν μικρότερο downforce για μεγαλύτερη ταχύτητα. Ωστόσο, το μικρότερο αεροδυναμικό φορτίο χρίζει προσοχή στο grip, αλλά υπάρχει νέος ασφαλτοτάπητας που θα αντισταθμίσει την κατάσταση και θα δώσει ταχύτερους χρόνους.

Η Ferrari θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο μονοθέσιο αλλά ο Mattia Binotto αναγνωρίζει πως έχει μπροστά του ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Πάντως ο Leclerc έχει πεισμώσει μετά και από την Αυστρία όπου έχασε την ευκαιρία για νίκη. Από την άλλη ο Vettel θα προσπαθήσει να κάνει ότι και πέρυσι, που ωστόσο ευνοήθηκε από την διπλή παρουσία του safety car στην πίστα και νίκησε στο Silverstone.

Η Mercedes είναι το φαβορί για το Silverstone και έχει προχωρήσει σε μικρότερης έκτασης αεροδυναμικές αλλαγές παίζοντας με τις εισαγωγές αέρα, με την Renault να έχει νέα μπροστινή πτέρυγα και μεγαλύτερα εσωτερικά flaps. Καλά θα τα πάει και η Red Bull που θα έχει περίπου ίδιες ρυθμίσεις με την Αυστρία και την πίσω πτέρυγα ρυθμισμένη στην μικρότερη γωνία.

Το μήκος της πίστας είναι στα 5.891 μέτρα με συνολική απόσταση 306,198 χιλιομέτρων. Τον ταχύτερο γύρο έχει ο Lewis Hamilton. Αυτό που ευχόμαστε είναι να δούμε συναρπαστικές μάχες, σασπένς και ένα καλό αγώνα όπως έγινε στην Αυστρία…

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!