ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Seat θα κατασκευάζει το νέο μηχανικό κιβώτιο του VW Group

Το νέο χειροκίνητο κιβώτιο MQ281 θα εξασφαλίζει μικρότερες εκπομπές CO2 έως 5 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Παρόλο που τα αυτόματα κιβώτια κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα μηχανικά διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη. Το εξάρι κιβώτιο MQ281 μπορεί να διαχειριστεί ροπή από 200 έως και 340 Nm, κάτι που σημαίνει πως αντικαθιστά πλήρως το MQ250 και μερικώς το MQ350. Το νέο κιβώτιο του ομίλου Volkswagen, που ανάλογα με τον κινητήρα με τον οποίο συνδυάζεται μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και κατά 5 γραμμάρια το χιλιόμετρο (3 αναφέρει η Seat).

MQ281 manual transmission

Έχει εξελιχθεί ειδικά και για τις όλο και μεγαλύτερες διαμέτρους των τροχών, ειδικά των SUV, που χρησιμοποιούνται. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι τα μόλις 1,5 λίτρα βαλβολίνης που το λιπαίνουν και τα οποία δεν χρειάζονται αλλαγή. Παράλληλα η εξέλιξή του έχει γίνει και με γνώμονα το χαμηλό επίπεδο θορύβου.


Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Seat στο Μαρτορέλ και την Βαρκελώνη με ημερήσιο ρυθμό παραγωγής στις 3.500 μονάδες με μέγιστη ετήσια στις 450.000. Tο πρώτο μοντέλο που θα υποδεχθεί το νέο κιβώτιο θα είναι το ανανεωμένο Passat και στη συνέχεια θα τοποθετείται σε άλλα μοντέλα του ομίλου Volkswagen.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button