ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα συνεργασία της κινεζικής CATL με την Toyota

Η CATL αναδεικνύεται σε ένα τεράστιο παίχτη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης  και έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μπαταριών.

Η συνεργασία με την Toyota ανακοινώθηκε πρόσφατα με την CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.) αφού η ιαπωνική εταιρία θα λανσάρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και νέας γενιάς υβριδικά plug-in. H CATL έχει ήδη συνάψει συμφωνία και με το Volvo Car Group, η οποία ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια συσσωρευτών.

Οι συνεργασίες της CATL εκτείνονται και σε άλλους κατασκευαστές, όπως είναι οι BMW, Daimler και Volkswagen. H ΒMW θέλει να καλύψει το 1/3 των απαιτήσεων της σε μπαταρίες με παραγωγή αυτών στην Γερμανία. Αλλά χρειάζεται την CATL οπωσδήποτε και συγκεκριμένα για το iNEXT που θα λανσαριστεί το 2021.

Την CATL χρειάζεται τόσο η Mercedes για την σειρά ηλεκτρικών EQ όσο και η Volkswagen για την σειρά ID και γενικότερα ο όμιλος για τα μοντέλα πάνω στην πλατφόρμα MEB. Λόγω της στενής σχέσης με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η CATL θα κατασκευάσει από το φθινόπωρο ένα εργοστάσιο στο Arnstadt (στην κεντρική Γερμανία) δημιουργώντας 2.000 θέσεις εργασίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!