NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Ιάπωνες νοικιάζουν αυτοκίνητα… για να κοιμούνται και να τρώνε!

Βάσει και της αγοραστικής δύναμης του Ιάπωνα η χρονομίσθωση ή χρονοχρέωση για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου θεωρείται χαμηλή.

Και παρόλο που το car-sharing στην Ιαπωνία κοστίζει περίπου 3,5 ευρώ τα 30 λεπτά, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα δεν μετακινούνται καθόλου ή ελάχιστα. Ο λόγος είναι πως τα νοικιάζουν πολλοί εργαζόμενοι για να έχουν ένα ιδιωτικό χώρο ώστε να κολατσίσουν ή να ξεκουραστούν.

“Εγώ μισθώνω ένα αυτοκίνητο για να έχω ένα γεύμα που αγόρασα από ένα πολυκατάστημα γιατί δεν μπορούσα να βρω πουθενά αλλού καθίσω”, λέει ένας freelancer 31χρονος Γιαπωνέζος. “Συνήθως το μόνο μέρος που μπορώ να κάνω με ένα υπνάκο κατά την επίσκεψή μου στους πελάτες μου είναι ένα cybercafe μπροστά από το σταθμό. Η ενοικίαση αυτοκινήτου για να κοιμηθώ κοστίζει μερικές μόνο εκατοντάδες γιεν (4 δολάρια), σχεδόν το ίδιο με την παραμονή στο cybercafe”.

Ένα άλλο άτομο δήλωσε ότι χρησιμοποίησε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ως μέρος για την αποθήκευση τσαντών και άλλων περιουσιακών στοιχείων όταν τα κοντινά ντουλάπια κερμάτων ήταν γεμάταΈτσι λοιπόν οι δουλειές πηγαίνουν καλά, τόσο για τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και στις ντόπιες. Πραγματικά ασύλληπτο για εμάς και για μία χώρα που προφανώς κινείται στους δικούς της περίεργους ρυθμούς…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.