NEA

Η προηγμένη συνδεσιμότητα του Honda e

HONDA E OFFERS ADVANCED CONNECTIVITY FOR MODERN LIFESTYLES
Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Honda διαθέτει μία διαισθητική και προηγμένη συνδεσιμότητα, που αναβαθμίζει την εμπειρία του χρήστη.

Αυτό ήταν και ένα από τα ζητούμενα εξαρχής, για τους ανθρώπους της εταιρίας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Kohei Hitomi, Large Project Leader του αυτοκινήτου, «Στόχος μας για το Honda e ήταν το απλό εξωτερικό στυλ να συνεχιστεί και στο εσωτερικό. Η ατμόσφαιρα του εσωτερικού σε συνδυασμό με τη εξαιρετική άνεση που προσφέρουν γνώριμα υλικά όπως οι επενδύσεις ξύλου και το ανάγλυφο ύφασμα, θυμίζουν ένα μοντέρνο καθιστικό. Σε αυτό το μοντέρνο, χαλαρωτικό περιβάλλον, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν προηγμένες συνδεδεμένες τεχνολογίες, όπως Camera Mirror System και δύο οθόνες αφής – μία εξαιρετικά προηγμένη και απίστευτα εύχρηστη λύση.»

Ένα από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι το ψηφιακό ταμπλό πλήρους πλάτους, το οποίο αποτελείται από πέντε, προσεκτικά ενσωματωμένες, έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης, καλύπτοντας το ταμπλό από άκρη σε άκρη. Οι δύο από αυτές είναι αφής LCD 12,3”. Πρόκειται για τις πρωταρχικές οθόνες του συστήματος infotainment, με προηγμένη διεπαφή και δυνατότητες εξατομίκευσης στις ανάγκες του χρήστη.

Μία ακόμα TFT οθόνη 8,8” μπροστά από τον οδηγό λειτουργεί ως πίνακας οργάνων, προβάλλοντας πληροφορίες όπως η ισχύς και η κατάσταση φόρτισης, το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης και λεπτομέρειες των συστημάτων ασφαλείας. Παράλληλα, οι οθόνες του Side Camera Mirror System είναι τοποθετημένες εκατέρωθεν του ταμπλό ώστε να προσομοιάζουν την αίσθηση των φυσικών καθρεφτών. Εδώ υπάρχει και το Centre Camera Mirror System, που μεταδίδει την εικόνα από μία κεντρική κάμερα οπισθοπορείας, διευρύνοντας έτσι το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Πολλά στοιχεία του όλου συστήματος λειτουργούν με τη λογική των smartphones, κάνοντας swipe για περιήγηση σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές. Οι δύο οθόνες μπορούν εύκολα να εναλλάσσουν περιεχόμενο και έτσι δίνουν τη δυνατότητα και στο συνοδηγό να μπορεί να ρυθμίζει πράγματα ανεξάρτητα με τον οδηγό. Για παράδειγμα, ο ένας μπορεί να βλέπει το σύστημα πλοήγησης ενώ ο άλλος να αλλάζει μουσική.

Για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, διατίθεται επίσης των σύστημα φωνητικών εντολών Honda Personal Assistant. Μία υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που ενεργοποιείται με το άκουσμα «OK Honda» και διαθέτει και μηχανική μάθηση (Machine learning) ώστε να βελτιώνει τις υπηρεσίες του προς τον οδηγό με την πάροδο του χρόνου.

Φυσικά, στο κομμάτι της διασύνδεσης, υπάρχει δυνατότητα mirroring μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, προσφέρεται Wi-Fi hotspot, καθώς και μία εφαρμογή Smartphone Honda για απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω κινητού. Η τελευταία περιλαμβάνει και ένα ψηφιακό κλειδί, που μπορεί να διαχειρίζεται τις κλειδαριές αυτοκινήτου από απόσταση. Παράλληλα προσφέρει και ειδοποιήσεις ασφαλείας, εάν το όχημα κινείται εκτός μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!