NEA

Το Tesla Model Y θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020

Το νέο, μικρό, ηλεκτρικό SUV αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στις πωλήσεις της φίρμας.

Μετά την πρώτη παρουσίαση, τον περασμένο Μάρτιο, ήρθε η ώρα να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή του επόμενου μοντέλου της Tesla. Βέβαια, αρκετές φορές τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα ήθελαν, στην εταιρία του Elon Musk, στην προκειμένη όμως περίπτωση είναι αισιόδοξοι. Σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων, «Λόγω της σημαντικής ομοιογένειας των εξαρτημάτων μεταξύ του Model και του Model Υ, είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τα υφιστάμενα σχέδια κατασκευής στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων παραγωγής του Model Y. Επιπλέον, σημειώνουμε πρόοδο στη διαχείριση του κόστους του Model Y, με αναμενόμενο μόνο ένα ελάχιστο επιπλέον κόστος από το Model 3. Λόγω του μεγάλου μεγέθους της αγοράς για τα SUV καθώς και των υψηλότερων ASP, πιστεύουμε ότι το Model Υ θα είναι ένα πιο επικερδές προϊόν από το Model 3».

Η κατασκευή του Model Υ θα γίνεται αρχικά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Fremont της Καλιφόρνιας. Σε δεύτερο χρόνο, με την ολοκλήρωση μίας νέας γραμμής παραγωγής στην Κίνα, ένα ποσοστό θα κατασκευάζεται και εκεί. Το νέο αυτό μοντέλο θα διατίθεται σε 4 εκδόσεις, Standard Range, Long Range, Dual Motor AWD και Performance. Η βασική έκδοση θα ξεκινά από τα 39.000 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ η κορυφαία Performance θα αγγίζει τα 61.000 δολάρια.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!