NEA

Το Kia Stinger GT420 κρύβει ένα περίεργο στόρι

Ήταν το πρώτο μοντέλο προπαραγωγής που έφθασε στην Βρετανία για δοκιμή από τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σόου όπως του Top Gear και Grand Tour.

Η συνέχεια προέβλεπε την άγουσα προς την πρέσα, καθώς δεν μπορούσε να βγάλει άδεια, όμως οι Βρετανοί μηχανικοί της ΚΙΑ είχαν την έξυπνη ιδέα να το μετατρέψουν σε one-off αγωνιστικό. Στην περίπτωσή του η ισχύς ανέβηκε από τα 365 στα 428 άλογα και η ροπή έφθασε στα 560 Nm. Για να γίνει αυτό υπήρξαν αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές στο μπλοκ του κινητήρα αλλά και νέα εξαγωγή καθώς και μεγαλύτερο ψυγείο για την μετάδοση.

Το εσωτερικό έχει απογυμνωθεί σχεδόν εντελώς, με σημαντικά οφέλη στην μείωση του βάρους που φθάνει τα 150 κιλά ενώ υπάρχει και roll-cage για την ασφάλεια του πληρώματος. Για καλύτερη συμπεριφορά στην πίστα έχει αυξημένες γωνίες κάμπερ στους τροχούς και υπάρχουν πλέον ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Pirelli Trofeo R.

Τα αμορτισέρ είναι τα στάνταρ του απλού μοντέλου, όμως έχουν μπει ελατήρια της Eibach με νέες αντιστρεπτικές ράβδους. Τα φρένα διαθέτουν εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo στον εμπρός άξονα ενώ πίσω έχουν παραμείνει τα φρένα του απλού μοντέλου. Το GT420 θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα επίδειξης σε διάφορες επιδείξεις σε πίστες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!