ΔΙΑΦΟΡΑΚώστας Χαλκιαδάκης

Ενας Κορεάτης στην Επίδαυρο… [blog]

Ζεις στην Αθήνα, το καλοκαίρι έχει δείξει για τα καλά τις διαθέσεις του και εσύ αναζητάς (εγώ δηλαδή) μια απόδραση οικονομική, απολαυστική και συνάμα όχι κουραστική. Οι επιλογές είναι πολλές.

Αν ωστόσο βυθιστείς… στις αναρτήσεις των συνδεδεμένων φίλων  στα κοινωνικά δίκτυα, οι απαντήσεις θα έλθουν σε μορφή πολυβόλου! Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που μέσω των φίλων μας στο Facebook έχουμε γίνει θεατές σε παράσταση στην Αρχαία Επίδαυρο, που Φέτος συμπληρώνονται και 65 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ Επιδαύρου, του θεσμού που εγκαινιάστηκε άτυπα στις 11 Ιουλίου 1954, με την παράσταση «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο. Με αυτά και μ’ αυτά, η ζυγαριά των επιλογών έγειρε προς την Επίδαυρο και δεν μετανιώσαμε γι’ αυτό.

Με σύντροφο τον Κορεάτη εκπρόσωπο της  Mini κατηγορίας… Hyundai i10, (1,2 87HR)

Φέτος ούτε ανοικτό αμάξι, ούτε πολλά άλογα! Κατάληξη που δεν είναι για να μετανιώνεις… αν στο τέλος κάνεις τον απολογισμό τι αποτύπωμα αφήνει στην τσέπη του καταναλωτή, ένα ακριβό κάμπριο με πολλά άλογα μια διαδρομή 300 χλμ. Σύντροφος στην διαδρομή μας ο Κορεάτης εκπρόσωπος της Hyundai στην κατηγορία των Super Mini. Ναι με το Hyundai i10, (1,2 85HR) πήγαμε και ήλθαμε Επίδαυρο και δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Σβέλτη και φινετσάτη μετακίνηση, ο μικρό-μεγάλος Κορεάτης εκπλήσσει τους επιβάτες τους για τον τρόπο που κινείται στην άσφαλτο. Ειδικά αν αυτοί επιβάτες έχουν ανάμνηση από τον παππού του…το Atos, τότε αντιλαμβάνεσαι τα άλματα που έχουν πραγματοποιήσει οι Κορεάτες στα προϊόντα τους.

Τα καλά τ’ αρώματα είναι στα μικρά τα μπουκαλάκια

Για τα δεδομένα της κατηγορίας το i10 προσφέρει υψηλού επιπέδου ποιότητα κύλισης, εξαιρετικό γράπωμα του αυτοκινήτου με την άσφαλτο, αλλά και τα υποδειγματικά φρένα συνθέτουν ένα τρίπτυχο που επιβάτες και οδηγός θα αντιληφθούν και θα εκτιμήσουν. Αν σε αυτά προσθέσεις και την κατανάλωση που δεν ξεπέρασε τα 6,5 λίτρα, με φορτίο τριών ατόμων και βαρύ πόδι, τότε αρχίζεις να “εκτιμάς” τα μικρά και ωραία πράγματα. Με χώρους αποσκευών 225 λίτρα και χώρους ικανοποιητικούς για 5 άτομα ο μικρότερος εκπρόσωπος φλερτάρει δικαίως με την κατηγορία των Super Mini.

Σε δυο ώρες Επίδαυρο

Δυο ώρες από την Αθήνα και βρεθήκαμε στο μαγικό χώρο Θεάτρου της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουμε τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Πάντα μια επίσκεψη στην Επίδαυρο λειτουργούσε για μένα ως κάθαρση στις σκοτούρες και τις έγνοιες του χειμώνα και συνήθως συνοδευόταν με ανοικτό αυτοκίνητο ως μέσο πρόσβασης, ελέω των αναγκών Test Drive. Μπορεί το Hyundai i10 να μην ανήκει στην κατηγορία των “γκλαμουράτων” εκπροσώπων της κατηγορίας, ωστόσο το άρωμα που αφήνει στον οδηγό του κάθε άλλο παρά δεύτερης κατηγορίας είναι!

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!