ΑΓΩΝΕΣ

GP Ουγγαρίας: Νίκη για Hamilton με κίνηση ματ από την Mercedes!

Όλα πήγαιναν ιδανικά για τον Ολλανδό που ήθελε να συνδυάσει την πρώτη του pole position με μία νίκη. Ωστόσο, η εξαιρετική τακτική της Mercedes βάζοντας μέση γόμα χάρισε στον Lewis Hamilton την 8η του νίκη στη φετινή σεζόν!

Καθαρή εκκίνηση αγώνα με τον Verstappen να κρατά την πρωτιά και τις δύο Mercedes να ακολουθούν. Ωστόσο, ο Bottas είχε μία επαφή με τον Leclerc, με αποτέλεσμα ο Vettel να τον προσπεράσει ένα γύρο μετά. Τελικά, ο Bottas είχε τραυματίσει μπροστά δεξιά το μονοθέσιο του και στον 5o γύρο μπαίνει τα pits για αντικατάσταση ρύγχους. Στράβωσε ο αγώνας από την αρχή για τον Φινλανδό.

Αρκετό θέαμα προσφέρουν τα ροζ μονοθέσια με τους Perez και Hulkenberg να στοχεύουν στην δεκάδα. Μάχη ανάμεσα και στους Kvyat και Albon. Μέχρι τον 25o γύρο η σειρά έχει ως εξής: Verstappen, Hamilton, Leclerc, Vettel, Sainz, Norris. O τελευταίος είχε στον 29ο γύρο ένα πολύ κακό pitstop που τον έριξε πολύ χαμηλά στην 11η θέση.

Προς τα μέσα του αγώνα ο Hamilton πιέζει τον Verstappen. Τρομερό θέαμα με τον Βρετανό να έχει πεισμώσει και με τα όσα του είχε καταλογίσει ο νεαρός Ολλανδός (πως ο Hamilton δεν είναι κάτι σημαντικό ως πιλότος και πως απλά έχει καλύτερο μονοθέσιο). Ο Hamilton υπερβάλλει σε ένα σημείο και βγαίνει εκτός στροφής στον 40o γύρο χάνοντας χρόνο. Εν τω μεταξύ στην Ferrari μιλούν για plan B, plan C κ.α.

Μέχρι τον 45ο γύρο ο Verstappen κρατά γερά την πρώτη θέση (και να ζητά συνεχώς πλήρη ισχύ από την ομάδα του) με τον Hamilton να καιροφυλαχτεί (και να παραπονιέται για υπερθέρμανση στα φρένα) και τις Ferrari να περιμένουν την ευκαιρία. Στον 49ο γύρο ο Hamilton μπαίνει στα pits για μαλακά Pirelli. Στην Red Bull ψάχνονται για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν.

Στην Mercedes η παραπάνω κίνηση ίσως να ήταν και συμβιβαστική με την δεύτερη θέση για τον Hamilton και τον Bottas στην 10άδα. Oι Ferrari φαίνονται επίσης να συμβιβάζονται με την πρώτη πεντάδα αφού η συγκεκριμένη πίστα είναι εμφανές πως δεν ταιριάζει στην Scuderia. Δέκα γύρους πριν το τέλος του αγώνα ο Hamilton γράφει συνεχώς ταχύτερους γύρους με τον Magnussen να αραδιάζει μερικά «γαλλικά» στον Ricciardo.

Ο Verstappen έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Η μόνη απειλή ήταν ο Hamilton που στους τελευταίους γύρους τα έδωσε όλα με την μαλακή γόμα και κόντρα στα ταλαιπωρημένα Pirelli του Ολλανδού με την σκληρή. Οι τελευταίοι τέσσερις γύροι ήταν γεμάτοι αγωνία με τον Hamilton να μειώνει συνεχώς την διαφορά και τελικά προσπερνά την Red Bull στον 67ο γύρο. Εξαιρετική η τακτική της Mercedes!

Ο Verstappen μπαίνει στα pits για να βάλει φρέσκα λάστιχα με τις Ferrari και τον Vettel να παλεύει για το βάθρο. Τέλος αγώνα με τον Hamilton, Verstappen (με ταχύτερο γύρο) και Vettel (προσπέρασε στο τελευταίο γύρο) στο βάθρο. Πολύ καλή η εμφάνιση της McLaren και των πιλότων της, απογοητευτική και πάλι η Renault.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα (αναμένεται upd). Ώρα για ξεκούραση για τις ομάδες μιας και ακολουθεί το θερινό break. Το επόμενο Grand Prix είναι στις 1 Σεπτεμβρίου στο Βέλγιο (16:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Καλά να περνάτε, καλές διακοπές!

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!