NEA

Σε κοινή θέα το νέο VW Golf!

Μερικές εβδομάδες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Golf οι «παπαράτσι» μας αποκαλύπτουν ξανά το νέο Golf.

Οι πιο αποκαλυπτικές εικόνες τραβήχτηκαν στην διάρκεια γυρισμάτων του διαφημιστικού σποτ για την πρεμιέρα της 8ης γενιάς του Golf. Όπως μπορείτε να δείτε το χρώμα του λανσαρίσματος είναι αυτό το έντονο κιτρινό-πράσινο και όπως έχουμε δει έως τώρα το αμάξωμα αποτελεί μία σχεδιαστική εξέλιξη του τωρινού μοντέλου.

Έτσι, οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα εμπρός, τους νέους προφυλακτήρες και μία γενικότερη προσπάθεια να αποκτήσει ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα, κάτι που γίνεται εμφανές από τα πιο τονισμένα “νεύρα” στο καπό. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο πίσω μέρος, με τα νέα φωτιστικά σώματα να δίνουν ένα πιο σπορτίφ χαρακτήρα, σε συνδυασμό και εδώ με τους νέους προφυλακτήρες και μία πιο ρέουσα σχεδίαση των γραμμών και της γενικότερης αισθητικής.

Ωστόσο, μηχανολογικά το νέο Golf δεν θα είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό αφού θα βασίζεται σε μία νέα εκδοχή του πλαισίου MQB Evo, το οποίο θα είναι ελαφρύτερο έως και 50 κιλά και θα έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο για αυξημένους χώρους για τους επιβάτες. Επίσης το εσωτερικό θα έχει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει με ψηφιακό πίνακα και νέα οθόνη στην κεντρική κονσόλα, τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού, άνεσης και ασφάλειας, καθώς και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το νέο Golf θα έχει ισχυρές mild hybrid εκδόσεις στα 48V στην έκδοση 1.5 TSI ACT όταν στην βάση θα βρίσκονται οι εκδόσεις του 1.0 TSI. Φήμες θέλουν τις ατμοσφαιρικές εκδόσεις να έχουν μια υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα συνδεμένο με ιμάντα (SGM) για έξτρα δύναμη και ροπή.

Επίσης, θα υπάρξει νέος 1.5 TDI με ήπια υβριδική τεχνολογία (εδώ με 12V) καθώς και ο νέος 2.0 TDI (ο ΕΑ288 Evo), ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και έκδοση 1.5 TGI με φυσικό αέριο (CNG). Αργότερα θα παρουσιαστεί το νέο Golf GTI με δίλιτρο turbo κινητήρα και ισχύ κοντά στα 300 άλογα, ενώ αντίστοιχη θα είναι και η αύξηση για την έκδοση R.

Ωστόσο, η Volkswagen θα δώσει προτεραιότητα στο ηλεκτρικό ID.3, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Έτσι, το Golf λογικά θα παρουσιαστεί στην ίδια έκθεση και αν όχι κάπου εκείνη την περίοδο (διαδικτυακά η πρεμιέρα θα γίνει προσεχώς).

Από την άλλη, λόγω και της γραμμής παραγωγής το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Golf κανονικά πέφτει κοντά στην χριστουγεννιάτικη περίοδο. Κάτι που θέλει να αποφύγει η VW αφού θεωρεί πως εκείνη την περίοδο κανείς δεν ασχολείται με λανσαρίσματα.

Όπως είχε δηλώσει ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας Jurgen Stackmann στην Automotive News «…δεν έχει να κάνει με την παραγωγή, είναι απλά μία εμπορική απόφαση, καθώς δεν είναι σωστό να βάζεις αυτοκίνητα κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, σε μια εποχή που κανείς δεν έχει την προσοχή του σ’ αυτά». Έτσι, το νέο Golf θα λανσαριστεί στις αρχές του 2020.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!