NEA

Δεν τραβάνε οι πωλήσεις της Alfa Romeo

To μεγάλο στοίχημα και η απόφαση των Ιταλών για premium ορίζοντες δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις.

Η Alfa Romeo βρίσκεται σε μπελάδες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Automotive News. Στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς το πολυτελές πλέον σήμα της FCA σημείωσε 29.059 πωλήσεις και έμεινε πίσω ακόμη και από ένα μόνο ηλεκτρικό μοντέλο όπως είναι το Tesla Model 3 με 37.476 πωλήσεις.

Σε αυτό το εξάμηνο οι πωλήσεις της Alfa Romeο έπεσαν κατά 42% και σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Αξιοσημείωτο είναι πως οι συνολικές πωλήσεις της μάρκας ξεπεράστηκαν ακόμη και από την μονοδιάστατη πλέον Lancia με την Ypsilon να πουλά 34.693 αυτοκίνητα στην Ιταλία.

Συγκριτικά και με άλλες εταιρίες οι πωλήσεις της Alfa Romeo είναι πολύ πεσμένες και επικρατεί πολύ μεγάλος προβληματισμός για την ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, και στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη πτώση (-26%), ενώ στην Κίνα η πτώση της γενικότερης αγοράς του αυτοκινήτου δεν βελτιώνει την εικόνα. Μεγάλη πτώση καταγράφηκε τον Ιούλιο στην Ιταλία (-56%), στην Γαλλία (-66%) και στην Ισπανία (-70%).

H αιτία δεν αποδίδεται μόνο στην απομάκρυνση της Alfa Romeo από τα πιο προσιτά οικονομικά πορτοφόλια αλλά και στην τεράστια καθυστέρηση των λανσαρισμάτων νέων μοντέλων. Η Giulia και η Stelvio δεν τραβάνε εμπορικά όσο θα ήθελαν οι Ιταλοί, ενώ το επόμενο νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2021 και θα είναι η Tonale.

Αντί να εστιάσουν σε μικρότερες κατηγορίες, όπως αυτή των κόμπακτ hatch και SUV, με μία νέα Giulietta και ένα σπορ SUV κάτω από τα 30 χιλιάρικα, συνεχίζουν να κατευθύνονται σε κάτι που δεν βγαίνει και που είχε χαράξει ο Marchionne. Άραγε ο νέος CEO του ομίλου Mike Manley θα προλάβει το «στρίψει»;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!