NEA

Μύθος πως το σήμα της BMW αναπαριστά μία έλικα αεροσκάφους!

Μέχρι τώρα μια εκδοχή που υπήρχε για το σήμα της βαυαρικής εταιρίας ήταν πως αναπαριστούσε την έλικα ενός αεροσκάφους.

Ωστόσο, μια επίσημη ανάρτηση της BMW στην ιστοσελίδα της έρχεται να αποκαταστήσει την τάξη αναφέροντας πως τα τέσσερα τεταρτημόρια (τα δύο λευκά και τα δύο μπλε) αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της Βαυαρίας. Αξιοσημείωτο είναι πως το κάθε χρώμα έχει τοποθετηθεί απέναντι αφενός για να ξεχωρίζει και αφετέρου αντίθετα από το έμβλημα του κρατιδίου, αφού στις αρχές του προηγούμενου αιώνα απαγορευόταν να χρησιμοποιούνται τα χαρακτηριστικά ενός κράτους για εμπορική χρήση.

Η BMW ιδρύθηκε το 1917 από την Bayerische Motoren Werke ή Bavarian Motor Works, η οποία κατασκεύαζε κινητήρες για αεροπλάνα. Όπως πολλές εταιρίες την εποχή εκείνη. Το πρώτο λογότυπο της BMW εμφανίστηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1917 και διατηρούσε το στρογγυλό σχήμα και το εξωτερικό δαχτυλίδι από δύο χρυσές γραμμές ανάμεσα στις οποίες βρισκόταν το όνομα της εταιρίας.

Το κεντρικό κομμάτι του κύκλου ήταν μοιρασμένο σε τέσσερα ίσα μέρη, σε μπλε και άσπρο χρώμα. Στους δρόμους το λογότυπο της BMW εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1923 πάνω στο ρεζερβουάρ της BMW R 32. Εν τούτοις, η φήμη της σύλληψης του λογότυπου από μία έλικα προέκυψε όταν το 1929 η BMW έφτιαξε μία διαφήμιση στην οποία ενσωμάτωσε το σήμα της πάνω σε αεροσκάφη.

Στη συνέχεια ο μύθος της έλικας ενισχύθηκε περισσότερο με μία ακόμη διαφήμιση του 1942. Για δεκαετίες ο μύθος της έλικας συνεχίστηκε μέχρι η BMW να έρθει να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την αλήθεια πίσω από το λογότυπο της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!