NEA

Mercedes-Benz: Υβριδικές A-Class και B-Class που μπαίνουν και στην πρίζα!

Η Mercedes A 250 e ξεκινά στη Γερμανία από 36.943€ (hatchback) και 37.300€ (saloon), ενώ η B 250 e θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η Mercedes προχωρά με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και έτσι με τα σήματα της EQ Power παρουσίασε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των πιο μικρών και προσθιοκίνητων μοντέλα της. Συγκεκριμένα πρόκεται για τις A 250 e (πεντάθυρη και Saloon) και B 250 e, οι οποίες κινούνται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα τρίτης γενιάς το οποίο συνδυάζεται με τον τετρακύλινδρο βενζίνης 1.332 κ.εκ. με 160 ίππους. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 75 kW και 300 Nm, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 218 ίππους (160 kW) και τα 450 Nm.

Η μπαταρία 15,6 kWh εξασφαλίζει αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση για 70-75 χιλιόμετρα (κύκλος NEDC) σε ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα. Η πλήρης φόρτισή της σε wallbox 7,4 kW διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά. Με φορτιστή συνεχούς ρεύματος και μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της -και στις δύο περιπτώσεις η έναρξη της φόρτισης γίνεται από το 10% της μπαταρίας- διαρκεί μόλις 25 λεπτά.

Φυσικά και τα δύο υβριδικά μοντέλα έχουν να επιδείξουν πολύ καλές επιδόσεις. Χαρακτηριστικά η A 250 e ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 6,6 δεύτερα και η τελική της ταχύτητα είναι 235 χλμ./ώρα. Όσο για τη μέση κατανάλωσή της κυμαίνεται από 1,4 έως 1,5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα με αντίστοιχη εκπομπή CO2 από 33 έως 34 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Ενδιαφέρον είναι πως ο κινητήρας βενζίνης δεν παίρνει μπροστά με ξεχωριστή μίζα -για πρώτη φορά σε Mercedes- αλλά μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Πέρα από τα γνωστά προγράμματα οδήγησης Comfort, ECO και Sport υπάρχουν επιπλέον και τα Electric και Battery Level. Το πρώτο εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στην καθαρά ηλεκτρική λειτουργία ενώ δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει είτε την αυτόματη λειτουργία ανάκτηση ενέργειας είτε ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα επίπεδα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!