NEA

Volvo: Υβριδική plug-in έκδοση για το S60 με 390 ίππους!

Το νέο S60 αποκτά μία νέα υβριδική έκδοση που βασίζεται στην T8 και προσφέρει αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα.

Το δημοφιλές σεντάν της Volvo διευρύνει την γκάμα του με την προσθήκη της T8 PHEV έκδοσης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 303 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 87 ίππων (στον πίσω άξονα). Έτσι, η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 390 ίππους συνθέτοντας παράλληλα μια τεχνητή τετρακίνηση μέσω ενός κιβωτίου 8 σχέσεων.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα δεν ξεπερνά τα 4,6 δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα η τυποποιημένη διαδικασία δίνει κατανάλωση 1,8 λίτρα για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα με εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στα 39 γρ./χλμ. Ταυτόχρονα η μπαταρία χωρητικότητας 11 kWh εξασφαλίζει ηλεκτροκίνηση θεωρητικά για 60 χιλιόμετρα.

Παράλληλα με το S60 T8 PHEV παρουσιάστηκαν και δύο ακόμη εκδόσεις R-Design Plus και Inscription Plus. H S60 R-Design Plus T5 έχει χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 12 χιλιοστά, πιο σφιχτά ελατήρια και αντιστρεπτικές, νέα αμορτισέρ, επιλογές σε ζάντες έως και 20 ιντσών, σπορ καθίσματα και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας της Volvo.

Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα για επιλογή ενεργητικής ανάρτησης όπως και στο S60 Inscription Plus, το οποίο είναι μία εξελιγμένη μορφή το απλού Inscription με πιο πολυτελή χαρακτηριστικά τόσο στο αμάξωμα όσο και στο σαλόνι. Αργότερα η γκάμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με το T8 Polestar το οποίο θα αποδίδει 405 άλογα και θα έχει σαφώς πιο σπορτίφ προσανατολισμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!