ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πατέντα της Ford μετατρέπει SUV σε θερινό σινεμά!

Τα γκατζετάκια πολλοί αγάπησαν. Γι’ αυτό και οι διάφοροι κατασκευαστές φροντίζουν με ευφάνταστες ιδέες να δίνουν τροφή στο κοινό τους…

Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε μία πατέντα της Ford, η οποία ενσωματώνει ένα προτζέκτορα στην πίσω πόρτα ενός αυτοκινήτου. Σκεπτόμενοι πιθανά την επιλογή ενός άλλου κατασκευαστή, παλαιότερα, να τοποθετήσει αποσπώμενα ηχεία εκεί, για θερινό πάρτι στην ύπαιθρο, οι μηχανικοί της εταιρίας αποφάσισαν να πάνε το θέμα διασκέδαση ένα βήμα παραπέρα. Για όσους, λοιπόν, αρέσκονται στο κάμπινγκ και γενικότερα στη διαβίωση στη φύση, στο μέλλον δεν είναι απίθανο να μπορούν να απολαύσουν σε μεγάλη οθόνη μία κινηματογραφική ταινία, κάτω από τα αστέρια!

Η ίδια η πατέντα περιγράφει μία πίσω πόρτα και ένα βιντεοπροβολέα εγκατεστημένο σε αυτή. Η τοποθέτησή του είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να προβάλλει εικόνα, όταν η πόρτα είναι ανοικτή. Ο ίδιος μάλιστα προβολέας θα μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιείται και ως πηγή φωτός, με το κλασικό λευκό χρώμα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες φωτισμού μίας σχετικά μεγάλης περιοχής. Το αν και πόσο γρήγορα θα περάσει κάτι τέτοιο σε παραγωγή δεν το γνωρίζουμε. Το κατά πόσο υπάρχει κοινό που θα πλήρωνε κάτι παραπάνω για ένα τέτοιο αξεσουάρ, είναι πάλι μεγάλο ερώτημα. Στα σίγουρα όμως, για όποιον το εγκαταστήσει, θα αφήσει πολλά στόματα ανοικτά όταν το θέσει σε λειτουργεία, σε κάποια γωνιά μακριά από τα φώτα του πολιτισμού.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!