ΑΓΩΝΕΣ

GP Βελγίου: Πρώτη νίκη για τον Leclerc στην Formula 1, πρώτη φετινή και για τη Ferrari!

Ο 21χρονος άντεξε στην πίεση του Hamilton στους τελευταίους γύρους και σημείωσε την πρώτη του νίκη στην F1. Στο βάθρο ο Bottas, 4ος ο Vettel.

Κάθε εκκίνηση στο Spa και ειδικά από την πρώτη στροφή επιφυλάσσει απρόοπτα. Οι Ferrari εκκίνησαν καλά, όπως και οι Mercedes, αλλά όχι και ο Verstappen που το παράκανε και πήγε να μπει σφήνα στην στροφή στον Raikkonen σηκώνοντας το μονοθέσιο της Alfa Romeo στον αέρα. Τελικά η Red Bull τραυματίστηκε σοβαρά στην μπροστινή ανάρτηση με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να καταλήξει λίγο μετά την Eau Rouge στις μπαριέρες. Έτσι, μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας με το καλημέρα στην πίστα. Τέλος αγώνα και για τον Sainz, o Raikkonen με αλλαγή ρύγχους συνέχισε κανονικά. Πρώτος αγώνας για τον Albon με την Red Bull.

Μέχρι τον 20ο γύρο ο εξαιρετικός Leclerc κρατά τα ηνία του αγώνα με τον Vettel να εναλλάσσεται με τους Hamilton και Bottas. Στον 26ο γύρο ο Vettel περνά μπροστά στην διάρκεια των pits, ενώ ένα γύρο μετά ο Γερμανός παραχωρεί την θέση του στο Μονεγάσκο μετά από εντολή της ομάδας του με πιθανή μια ακόμη αλλαγή ελαστικών. Η Ferrari θέλει οπωσδήποτε να τερματίσουν και τα δύο της μονοθέσια πρώτα και τον Vettel να κρατά πίσω του τον Hamilton φτάνοντας στον 31ο γύρο.

Τελικά ο Hamilton προσπερνά τον Vettel που μπαίνει στα pits για μαλακά Pirelli. Πολύ καλή εμφάνιση του Norris και του Perez με αρκετά μεγάλη διαφορά από το υπόλοιπο τρενάκι περίπου 10 γύρους πριν την καρό σημαία. Leclerc, Hamilton, Bottas, Vettel ήταν η τετράδα στους τελευταίους γύρους με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να μειώνει συνεχώς την διαφορά από τον μπροστάρη του αγώνα. Τελικά ο Leclerc άντεξε και έγραψε την 1η του νίκη στην F1. Αυτή ήταν και πρώτη φετινή της Ferrari. Άτυχος ο Norris που εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στον τελευταίο γύρο. Εκτός αγώνα και στα προστατευτικά κατέληξε ο Giovinazzi.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στο Spa. Το επόμενο Grand Prix είναι στις 8 Σεπτεμβρίου στην Μόντσα (16:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!