NEA

Η Cupra προλογίζει το πρώτο της EV μέσω του Tavascan

Το πρωτότυπο Cupra εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό και έναν στον πίσω με συνολική απόδοση στα 306 άλογα!

Μετά την αποκάλυψη του CUPRA Formentor Concept, η CUPRA προχωράει ένα βήμα μπροστά προς το όραμά της για ηλεκτροκίνητη απόδοση με το CUPRA Tavascan Concept. Με την εμφάνιση ενός SUV και την κομψότητα ενός σπορ coupe, το CUPRA Tavascan Concept είναι το πρώτο αυτοκίνητο που η CUPRA χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικό κινητήρα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Δύο κινητήρες, ένας ενσωματωμένος στον μπροστινό άξονα και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, με ισχύ 225kW (306PS) και κίνηση στους τέσσερις τροχούς παρέχουν μέγιστη απόδοση. Το CUPRA Tavascan Electric Concept φτάνει τα 100km/h σε λιγότερο από 6.5 δευτερόλεπτα.

Το Concept είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου 77kWh, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια για να κρατήσει το όχημα σε κίνηση με αυτονομία έως 450km, στοιχείο που βασίζεται στο WLTP. Το όχημα είναι κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen Group και επειδή η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του Concept, το κέντρο βάρους του είναι χαμηλό, καθιστώντας το ένα πραγματικά δυναμικό αυτοκίνητο.

Η εμπρόσθια σχεδίαση του οχήματος τονίζει την ηλεκτρική του προσωπικότητα με το φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA που είναι τοποθετημένο χαμηλά παρέχοντας ένα εντελώς διαφορετικό σημείο εστίασης. Κάθε κανάλι εισαγωγής αέρα αυξάνει την απόδοση, επιτρέποντας στον αέρα να ρέει ομαλά σε όλο το αμάξωμα ή εσωτερικά για να κρυώσει η μπαταρία. Ο πίσω διαχύτης παρέχει λειτουργική αεροδυναμική ο οποίος ενισχύεται από το κομψό φως που διατρέχει κατά μήκος το πίσω μέρος του αμαξώματος με ενσωματωμένο το λογότυπο CUPRA.

Στο εσωτερικό του Concept αντιπαραβάλλονται χρωματισμοί, δυναμικές τεχνολογίες, σχεδιαστικές λεπτομέρειες και υλικά όπως δέρμα, carbon και Alcantara δημιουργώντας μία ποιοτική καμπίνα. Τα δερμάτινα bucket καθίσματα προσφέρουν λειτουργικότητα, άνεση και ασφάλεια ενώ το ταμπλό έχει την αίσθηση ότι αιωρείται προσφέροντας τόσο εστίαση όσο και αίσθηση του χώρου. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα 12,3’’ ψηφιακό σύστημα οργάνων που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που συμπληρώνεται από μία οθόνη 13’’.

Το CUPRA Tavascan Concept πήρε το όνομά του από ένα χωριό που βρίσκεται στα Πυρηναία, μοναδικό λόγω του εκπληκτικού τοπίου που το περιβάλει και του γύρω φυσικού περιβάλλοντος. Θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της IAA της Φρανκφούρτης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button