NEA

Νέο ρεκόρ για την Bugatti Chiron που έπιασε τα 490,484 χλμ./ώρα!

Οι Γάλλοι κατάφεραν να σημειώσουν ένα νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας σπάζοντας το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα! Ωστόσο, δεν έγινε δεύτερο πέρασμα προς την αντίθετη κατεύθυνση και για αυτό δεν πιστοποιείται ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Παρόλο που οι Γάλλοι έλεγαν πως στην περίπτωση της Chiron δεν τους ενδιαφέρει και πολύ το ρεκόρ, τελικά το έκαναν με ένα ελαφρώς διαφορετικό μοντέλο από το παραγωγής και κοντά στο Sport.

Έτσι, η Chiron, το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, κατάφερε στην πίστα Ehra-Lessien της Γερμανίας να ξεπεράσει το ρεκόρ των 446,984 χλμ./ώρα της Koenigsegg που είχε σημειώσει η Koenigsegg το 2017 και τα προηγούμενα των Hennessey το 2013 και της SSC το 2007.

Σε συνεργασία με την Dallara, οι βασικές διαφορές έχουν να κάνουν με το βάρος, το αυξημένο κατα 25 εκατοστά μήκος και την πιο light αεροδυναμική (π.χ. η πίσω πτέρυγα και το αερόφρενο έχουν αντικατασταθεί με μία σταθερή) για μικρότερο downforce και μεγαλύτερη τελική. Ειδικά είναι τα ελαστικά της Michelin.

Ο οδηγός που πέτυχε το ρεκόρ ήταν ο Andy Wallace. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αλλά ο W16 των 8,0 λίτρων αναμένεται να έχει αυξημένη ισχύ κοντά στα 1.600 άλογα και να είναι αυτός της EB110.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!