NEA

H Sono παρουσιάζει το πρώτο «πράσινο» ταμπλό!

Η γερμανική εταιρία έχει γίνει γνωστή για ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκινητάκι καλυμμένο με φωτοβολταϊκά πάνελ που τροφοδοτούν με ενέργεια το σύστημα πρόωσης.

Με αυτό το αυτοκινητάκι είχαμε κάνει μια βόλτα στην πίστα της ADAC στο Ανόβερο και στο πλαίσιο της τεχνολογικής παρουσίασης της Continental. Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της Sono Motors σκοπεύουν να βγάλουν στην παραγωγή του πρότζεκτ τους κάπου το 2020 με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει μία μπαταρία των 35 kWh με αυτονομία 225 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP, ενώ σε μία ηλιόλουστη γερμανική ημέρα τα πάνελ μπορούν να προσθέσουν άλλα 30 χιλιόμετρα (0-100 σε 9 δλ., τελική στα 140 χλμ./ώρα). Μια λύση που έχουν υιοθετήσει και άλλοι κατασκευαστές με ποιον πρόσφατο την Hyundai στα υβριδικά της μοντέλα.

Στο εσωτερικό υπάρχει μία πολύ πρωτότυπη ιδέα. Όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες, εκτός από τις κλασικές οθόνες στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα, εμπρός από τον οδηγό υπάρχει ένα μικρό “θερμοκήπιο” μέσα στο οποίο αναπτύσσεται κάποιας μορφής γρασίδι.

Για την ακρίβεια πρόκειται για τα βρύα που υπάρχουν στα δάση της Βόρειας Ευρώπης, τα οποία σύμφωνα με την εταιρία βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο για να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σαλόνι αλλά να ελέγχουν και την υγρασία που αναπτύσσεται! Μάλιστα στο σημείο που υπάρχουν τα βρύα υπάρχει και κρυφός φωτισμός για να δημιουργείται μία ατμοσφαιρική εικόνα. Τώρα, για το πως συντηρούνται τα βρύα (ενδεχομένως από την υγρασία που συγκεντρώνει ο συμπιεστής του συστήματος κλιματισμού;) δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!