NEA

Plug-in εκδόσεις για τα υβριδικά Kia Ceed Sportswagon και XCeed

Η κορεατική εταιρία παρουσιάζει τα πρώτα της εξηλεκτρισμένα Ceed με κινητήρα 140 ίππων και ηλεκτροκίνηση για περίπου 60 χιλιόμετρα. Διαθέσιμα στην Ευρώπη από τις αρχές 2020.

Εν όψει των νέων αυστηρότερων προδιαγραφών ρύπων δεν θα βλέπουμε μόνο περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά και plug-in υβριδικά. Αυτά που λειτουργούν ως υβριδικά, αλλά και ως ηλεκτρικά χάρη στην μεγαλύτερη μπαταρία τους.

Όπως είναι οι PHEV εκδόσεις των XCeed και Ceed Sportswagon που έχουν κάτω από το καπό τους έναν ατμοσφαιρικό βενζίνης στα 1.000 κ.εκ. με εξατάχυτο διπλόδισκο κιβώτιο. Συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 44,5 kW με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ στα 141 άλογα και 265 Nm ροπής (ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο σύστημα πρόωσης του Hyundai Ioniq PHEV).

Η μπαταρία 8,9 kWh προσφέρει ηλεκτρική και αθόρυβη κίνηση για περίπου 60 χιλιόμετρα. Ελέω των μπαταριών οι χωρητικότητες των πορτμπαγκάζ έχουν μειωθεί από τα 600 στα 437 λίτρα για το Sportswagon (0-100 σε 10,8’’) και από τα 426 στα 291 λίτρα για το Xceed (0-100 σε 11’’). Αργότερα και μέσα στο 2020 αναμένεται και η PHEV έκδοση για το πεντάθυρο Ceed.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!