NEA

H Lamborghini Sian είναι το πρώτο υβριδικό της μάρκας με 819 άλογα!

H Sian δεν είναι μόνο η πρώτη υβριδική Lamborghini αλλά και η ισχυρότερη και ταχύτερη παραγωγής που έχει κατασκευαστεί έως σήμερα!

Η Sian εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό αναβαθμισμένο V12 των 6,5 λίτρων και των 785 ίππων που συνδυάζεται με 48-βολτο υβριδικό σύστημα (και ηλεκτρικό μοτεράκι 38 ίππων) με την συνολική ισχύ να ανεβαίνει στα 819 άλογα. Αυτόματα αυτή η ισχύς αναδεικνύει την Sian ως την ισχυρότερη Lamborghini παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ!

Η ροπή περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με επτά σχέσεις που έχει ενσωματωμένο το ηλεκτρικό μοτέρ του mild hybrid συστήματος. Αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχει μπαταρία αλλά ένας υπερπυκωντής (supercapacitor) που μαζί με το e-motor ζυγίζουν 34 κιλά. Σχετικά με το 0-100 η Sian χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ./ώρα.

Η Lamborghini αναφέρει πως η Sian είναι η ταχύτερη που έχει στην γκάμα της με την ρεπρίζ 30-60 χλμ./ώρα με 3η στο κιβώτιο να είναι πιο σύντομη κατά 0,2 δλ. από την Aventador SVJ. Χάρη πάντα στον εξηλεκτρισμό του μοτέρ ταχύτερη είναι και η 70-120 χλμ./ώρα κατά 1,2 δλ., και πάλι από την Aventador SVJ.

Σχεδιαστικά η Sian ξεχωρίζει από τις πολλές και έντονες γωνίες, την εισαγωγή στο καπό, τους LED προβολείς, τα ανεξάρτητα πίσω φωτιστικά σώματα, τις υπερυψωμένες εισαγωγές αέρα, τις πολυγωνικές μπούκες και ορισμένα σημεία με αναφορές στην Countach.

Η Lamborghini Sian θα κατασκευαστεί σε μόλις 63 μονάδες και θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη την επόμενη εβδομάδα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button