ΑΓΩΝΕΣ

GP Ιταλίας: Δεύτερη σερί νίκη για την Ferrari και τον Leclerc!

Ο Charles Leclerc σημείωσε στο σπίτι της Scuderia την δεύτερη προσωπική του νίκη και την δεύτερη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα!

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν καθαρή με τον Leclerc και τις δύο Mercedes μπροστά. Ο Vettel έχασε θέση από τον Hulkenberg αλλά την ανέκτησε στη συνέχεια. Ο Albon εξαιρετικός πέρασε τον Sainz, ο οποίος όμως έδωσε μάχη και ο Albon βγήκε εκτός και έχασε θέσεις. Στους πρώτους γύρους ο Verstappen τραυμάτισε την εμπρός πτέρυγά του.

Ο Vettel το έχασε στην Ascari και πολύ επικίνδυνα προσπάθησε να μπει ξανά στην πίστα με το ρύγχος του να χτυπά το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Stroll. Ξέχωρα από την ζημιά που τον ανάγκασε να πάει στα pits o Γερμανός μετά το ανόητο λάθος του δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων και κατέστρεψε τον αγώνα του.

Αλλά και ο Stroll δέχθηκε ίδια ποινή επειδή έκανε επίσης παρακινδυνευμένο μπάσιμο στην πίστα. 5 δευτερόλεπτα ποινή για τον Albon και 10 για τον Raikkonen επειδή ξεκίνησε με λάθος λάστιχα. Ο Sainz εγκατέλειψε στον 29ο γύρο αφού στα pits δεν βίδωσε σωστά το μονομπούλονο του δεξιού τροχού. Ο Kvyat εγκατέλειψε και αυτός λόγω μηχανικού προβλήματος. Μέχρι τα μέσα του αγώνα είχαμε σκληρή μάχη με τον Hamilton να προσπαθεί να περάσει την πολύ δυνατή και γρήγορη Ferrari του Leclerc!

Στον 36ο γύρο ο Leclerc έκανε ένα λάθος υπό την πίεση του Hamilton με τον Βρετανό να έχει εκνευριστεί επειδή θεωρεί επικίνδυνο το πως υπερασπίστηκε την θέση του ο Μονεγάσκος. Ωστόσο, ένα λάθος του Hamilton με τα ταλαιπωρημένα Pirelli στον 42ο γύρο του στοίχισε πολύ σε χρόνο με αποτέλεσμα να τον περάσει και ο Bottas που βρέθηκε πίσω από τον ανακουφισμένο Leclerc.

Τελικά ο Leclerc άντεξε στην πίεση της Mercedes και τερμάτισε μπροστά από τις δύο Mercedes. Ο Vettel δεν μπήκε καν στην 10άδα. Πολύ καλός αγώνας από τους Ricciardo, Hulkenberg, Albon. Απογοήτευσε ο Verstappen που πήγε άσχημα όλη του η μέρα. Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου πήρε ο Hamilton.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στην Monza (αναμένεται upd). Το επόμενο Grand Prix είναι στις 22 Σεπτεμβρίου στην Σιγκαπούρη (15:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!