NEA

800 ίπποι για την ανοικτή Ferrari 812 GTS

Εφοδιασμένη με ένα κινητήρα V12, χωρητικότητας 6.5 λίτρων, η νέα 812 GTS διεκδικεί τον τίτλο του ισχυρότερου ανοικτού αυτοκινήτου παραγωγής!

Για την ακρίβεια, η Ιταλική εταιρία είχε μισό αιώνα να παρουσιάσει ανοικτό όχημα ευρείας παραγωγής με V12 τοποθετημένο μπροστά. Το τελευταίο της μοντέλο ήταν η 365 GTS4 του 1969, ευρύτερα γνωστή ως Daytona Spider. Για όσους τώρα αναφερθούν στις 550 Βarchetta του 2000, Superamerica του 2005, 599 SA Aperta του 2010 και F60 America του 2014, όλες αυτές αποτελούσαν ειδικά μοντέλα, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Κάτω από το καπό της νέας 812 GTS, όπως είπαμε, εδράζεται ένας V12 με ισχύ 800 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και ροπή 718 Nm στις 7.000 σ.α.λ. Τα νούμερα αυτά εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ./ώρα σε μόλις 8,3 δλ. Όσο για την τελική ταχύτητα, ανέρχεται στα 340 χλμ./ώρα.

Όπως σε κάθε ανοικτή Ferrari, η αναδιπλούμενη οροφή είναι σκληρή και απαιτεί μόλις 14 δλ. για να ανοιγοκλείσει. Η διαδικασία αυτή μάλιστα μπορεί να πραγματοποιηθεί και εν κινήσει, με ταχύτητες έως 45 χλμ./ώρα. Ενδιαφέρον έχει το πίσω ηλεκτρικό παράθυρο/ παρμπρίζ, που λειτουργεί και σαν ανεμοθραύστης, ενώ παράλληλα μπορεί να κατεβαίνει, για όσους επιθυμούν μία ακόμα πιο «ανοικτή» αίσθηση.

Στις λεπτομέρειες του νέου αυτού μοντέλου αξίζει να αναφέρουμε τα δύο τύπου-L flaps στις άνω γωνίες του παρμπρίζ, που περιορίζουν τους αεροδυναμικούς θορύβους και το στροβιλισμό στην καμπίνα. Παράλληλα, αλλαγές εντοπίζονται στον αεροδυναμικό διαχύτη, πίσω και σε άλλα σημεία του αμαξώματος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!