NEA

Audi AI:TRAIL quattro concept, για άλλους πλανήτες!

Με εμφάνιση που εύκολα παραπέμπει σε διαστημικό όχημα, το συγκεκριμένο ηλεκτρικό πρωτότυπο συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση με το off road.

Το εν λόγω πρωτότυπο κοσμεί αυτές ημέρες το περίπτερο της Audi στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Για την κίνησή του διαθέτει 4 ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, από ένα σε κάθε τροχό, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 435 ίππους και 1.000 Nm ροπής! Η ίδια η εταιρία δεν αποκαλύπτει τη χωρητικότητα του συσσωρευτή, αναφέρει όμως ότι χαρίζει αυτονομία 400 με 500 χιλιόμετρα στο φουτουριστικό αυτό όχημα (η οποία πέφτει στο μισό, για κίνηση off road).

Από άποψης διαστάσεων, το πρωτότυπο αυτό είναι ανάλογο του Q3, με μήκος 4,15 μέτρα και πλάτος 2.15 μέτρα. Η απόσταση από το έδαφος είναι 34 ολόκληρα εκατοστά, επιτρέποντάς του να κινείται πρακτικά σχεδόν παντού. Χωρίς διαφορικά, παρά μόνο με τον κάθε ηλεκτροκινητήρα να δίνει στον ανάλογο τροχό τη ροπή που απαιτείται ανά περίπτωση. Ενδεικτικά μάλιστα η Audi αναφέρει και τη δυνατότητα διάβασης υδάτινου κωλύματος, η οποία ξεπερνά το μισό μέτρο. (Εντυπωσιακό αλλά όχι τόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο νέο Defender αυτή ανέρχεται στους 90 πόντους…)

Το πιο ιδιαίτερο, ωστόσο στοιχείο του AI:TRAIL quattro concept είναι τα φωτιστικά του σώματα ή, καλύτερα, η έλλειψη αυτών. Για τις ανάγκες του φωτισμού διαθέτει 5 drones, εφοδιασμένα με στοιχεία matrix LED. Αυτά μπορούν είτε να ενσωματωθούν στην οροφή του αυτοκινήτου, είτε να πετάνε μπροστά από αυτό, φωτίζοντας το δρόμο… Παράλληλα, δε, διαθέτουν και κάμερες οι οποίες μεταφέρουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο εσωτερικό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!