ΑΓΩΝΕΣ

GP Σιγκαπούρης: Η Ferrari έκανε το «1-2» με τους Vettel και Leclerc!

Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη της Ferrari στο πρωτάθλημα η οποία επιστρέφει δυναμικά και μάλιστα μετά από επικράτηση σε έναν αγώνα που δεν ήταν το φαβορί. Βάθρο και για τον Verstappen!

O Leclerc είχε πολύ καλή εκκίνηση με τον Vettel να δείχνει με το καλημέρα την διάθεσή του και να πιέζει τον Hamilton. Κλατάρισμα για τον Sainz και χτύπημα στην μπροστινή πτέρυγα για τον Russel. O Hulkenberg μπήκε στα pits για φρέσκια γόμα, μόλις στον πρώτο γύρο με τους Verstappen, Bottas και Albon να συμπληρώνουν την αμετάβλητη εξάδα. Εν τω μεταξύ ο Ricciardo ανέβαινε θέσεις, ενώ ενδιαφέρον είχε η μάχη μεταξύ Sainz και Hulkenberg.

Στον 20ο γύρο ο Vettel μπήκε στα pits μαζί με τον Verstappen, ένα γύρο αργότερα και ο Leclerc που πλασαρίστηκε πίσω από τον Vettel. Στον 27ο γύρο μπαίνει και ο Hamilton για να βάλει σκληρή γόμα σε μια διαφορετική τακτική από την Ferrari που ήταν δυνατή και αναπάντεχα προετοιμασμένη καλά για την Σιγκαπούρη.

Μετά τα pit-stops και από τα μέσα του αγώνα αρχίζει να επανέρχεται η τάξη με τις Ferrari και Mercedes να προσπερνούν τα  πιο «αδύναμα» μονοθέσια με τον Vettel να ρισκάρει στον 30ο γύρο με την προσπέραση στον Gasly. Ο εξαιρετικός Vettel προσπέρασε αργότερα και τον Giovinazzi για να περάσει μπροστά στον αγώνα.

Πολλές ήταν οι προσπεράσεις και οι όμορφες μάχες με την Red Bull να μην είναι τόσο δυνατή όσο την περιμέναμε. Καλός ο αγώνας από τον Giovinazzi κόντρα στα θηρία, καλή εμφάνιση είχε και ο Albon. O Ricciardo πήγε να περάσει τον Giovinazzi αλλά το πλήρωσε με επαφή και απώλεια χρόνου.

Στον 35ο γύρο η σύγκρουση του Russel με τον Grosjean (συνέχισε κανονικά, αν και έφταιγε) έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Μέχρι τον 38ο γύρο οι Vettel, Leclerc, Verstappen, Hamilton και Bottas ήταν στις πρώτες θέσεις.

Με το που βγαίνει το αυτοκίνητο ασφαλείας ο αγώνας ξεκινά ξανά και ο Stroll έχει μοιραία επαφή με τον Gasly και κλατάρισμα για τον πρώτο. Στον 43ο γύρο το SC μπήκε ξανά στην πίστα με εγκατάλειψη του Perez και εφιάλτη για την Racing Point. Αργότερα ο Raikkonen εγκατέλειψε μετά από σύγκρουση με τον Kvyat και μετά από απόπειρα του τελευταίου για προσπέρασμα.

10 γύρους πριν από το τέλος του αγώνα οι δύο Ferrari είναι μπροστά με τον Verstappen να βρίσκεται μπροστά από τις δύο Mercedes. Μάχες γοήτρου στις τελευταίες θέσεις μετακύ των Magnussen, Kvyat και Stroll. Τελικά η Scuderia έκανε το “1-2” με νικητή του αγώνα τον εξαιρετικό Vettel να κάνει την πρώτη του φετινή νίκη και στην δεύτερη θέση τον Leclerc παρά το μικρό οδηγικό του λάθος στους τελευταίους γύρους. Στο βάθρο και ο Verstappen που κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Hamilton.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στην Σιγκαπούρη (αναμένεται upd). Το επόμενο Grand Prix είναι στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι της Ρωσίας (14:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!