ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα φτιάξει η Lexus και αεροπλάνα;

Λίγο μετά την παρουσίαση του σούπερ-γιοτ Lexus LY650 στο Μαϊάμι, η Toyota εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την κατασκευή και αεροσκαφών.

Από την στιγμή που η Honda κατασκευάζει το δικό της Learjet η Toyota θέλει να πράξει το ίδιο μέσω της Lexus. Κίνηση ουσίας ή γοήτρου; Όπως και να έχει, ο πρόεδρος της εταιρίας Akio Toyoda έχει ως στόχο και ως όραμα να μετασχηματίσει την εταιρία του σε μια αυτοκινητοβιομηχανία παροχής υπηρεσιών κινητικότητας σε διάφορες μορφές.

Έτσι, η Lexus θα είναι το σήμα της Toyota που θα ανοιχτεί στους αιθέρες, αν και προς το παρόν οι Ιάπωνες δεν δίνουν κάποιο χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ούτε και με μια εταιρία θα συνεργαστούν για την κατασκευή του. Πάντως, το HondaJet που κοστίζει 4,5 εκατομμύρια δολάρια, έχει ήδη χτίσει μια γερή εικόνα στην σχετική αγορά.

Σχετικά με το Lexus LY650, οι Ιάπωνες ανέθεσαν στην Marquis Yachts την κατασκευή του. Διαθέτει τρεις καμπίνες, τρεις τουαλέτες και μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα. Το μήκους είναι στα 19,96 μέτρα και το πλάτος στα 5,72. Διαθέτει δύο μηχανές IPS απόδοσης 800 ίππων έκαστη, έχει ρεζερβουάρ καυσίμου 3.785 λίτρων, υδροδεξαμενή 852 λίτρων και δοχείο συγκράτησης 643 λίτρων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!