ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως κατασκευάζονται οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; [vid]

Οι μπαταρίες αναλογούν περίπου στο 40% της αξίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και το παραπάνω βίντεο μας δείχνει πως θα κατασκευάζονται και θα παράγονται στο εργοστάσιο Salzgitter της Volkswagen.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τις μπαταρίες που προορίζονται για το ID.3 ή την Taycan. Μπορείτε να δείτε τα υλικά και πως θα κατασκευάζονται τα στοιχεία, οι κυψέλες, οι ηλεκτρολύτες και γενικότερα μια μπαταρία.


Στο εν λόγω εργοστάσιο θα απασχολούνται αρχικά 300 ειδικοί πάνω στην εξέλιξη και παραγωγή των μπαταριών λιθίου. Σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Northvolt, στον ίδιο χώρο το 2020 θα εγκαινιασθεί μία επέκταση ισχύος 16 GWh με την παραγωγή να ξεκινά από τα τέλη του 2023.

Περισσότερες από 1000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέχρι το 2024 για τη δοκιμή και την παραγωγή στοιχείων μπαταριών (300 στο κέντρο ανάπτυξης και την πιλοτική γραμμή της VW και 700 στην κοινοπραξία της VW με τη Northvolt).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto