NEA

Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback

H Audi έθεσε την κορυφή στη σειρά Q3, με την έλευση όχι μίας αλλά δύο διαφορετικών εκδοχών της top έκδοσης RS.

Τα νέα RS Q3 και RS Q3 Sportback κρύβουν στα σπλάχνα τους ένα πεντακύλινδρο σύνολο 2.5 λίτρων, το οποίο έχει επιμεληθεί η Audi Sport και διακρίθηκε πέρυσι για ένατη συνεχή φορά με το βραβείο «International Engine of the Year». Η ισχύς του είναι 400 ίπποι ενώ η ροπή 480 Nm. Αυτό συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο S tronic και τετρακίνηση quattro η οποία κατανέμει αυτόματα τη ροπή στους 2 άξονες ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Στάνταρ είναι και το drive select με τα συνολικά 5 ή 6, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, προγράμματα λειτουργίας. Αναφορικά με τις επιδόσεις, το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα είτε περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα ή ανεβαίνει προαιρετικά μέχρι τα 280 χλμ./ ώρα.

Οπτικά τα δύο αυτοκίνητα διαφοροποιούνται από τις απλές εκδόσεις χάρη στη μαύρη μάσκα Singleframe με την κυψελωτή δομή, τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα φουσκωμένα φτερά, την ειδικά σχεδιασμένη αεροτομή στο πάνω μέρος της πέμπτης πόρτας και τις μεγάλες διπλές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Στάνταρ έρχονται οι τροχοί των 20 ιντσών ενώ για όσους προτιμούν, υπάρχουν διαθέσιμοι και μεγαλύτεροι, 21 ιντσών. Στο εσωτερικό συναντάμε καθίσματα τύπου μπάκετ με επένδυση από δέρμα και alcantara, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit Plus που προσφέρει ειδικές ενδείξεις για τους χρόνους γύρου πίστας, τις δυνάμεις g και διάφορα άλλα καλούδια.

Σε ο,τι αφορά τις αναρτήσεις, η στάνταρ σπορ ανάρτηση έχει μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά. Προαιρετικά προσφέρεται και η ανάρτηση RS Plus ξ οποία διαθέτει το Dynamic Chassis Control (DCC). Σε αυτήν μια ηλεκτρικά ενεργοποιούμενη αναλογική βαλβίδα ρυθμίζει τη ροή λαδιού στα έμβολα των αμορτισέρ. Μέσω του Audi drive select ρυθμίζεται έτσι ο έλεγχος της απόσβεσης των αμορτισέρ, με τους αισθητήρες να μετρούν τις κινήσεις του αμαξώματος. Έτσι τα ειδικά αμορτισέρ RS προσαρμόζονται συνεχώς στην κατάσταση του δρόμου και τις συνθήκες οδήγησης. Αντίστοιχα ενισχυμένα είναι και τα φρένα, για τα οποία μάλιστα υπάρχει και η επιλογή των κεραμικών δίσκων.

Τα RS Q3 και RS Q3 Sportback θα ξεκινήσουν σύντομα να διατίθενται σε αγορές της Ευρώπης. Ενδεικτικά, οι τιμές τους στη Γερμανία θα ξεκινούν από τις 63.500 ευρώ και 65.000 ευρώ αντίστοιχα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!