NEA

Επίσημο: Toyota και Subaru διευρύνουν την συνεργασία τους

Με μία επίσημη ανακοίνωση οι δυο εταιρίες ανακοίνωσαν σήμερα πως θα συνεχίσουν την συνεργασία που ξεκίνησε το 2005.

Κοινός στόχος είναι η συμπαραγωγή των νέων Toyota 86 και Subaru BRZ που θα συνεχίσουν να είναι πισωκίνητα. Πιθανότατα θα βασίζονται σε μία νέα πλατφόρμα (ίσως μια τροποποιημένη της TNGA της Toyota), αλλά και πάλι με boxer κινητήρα με υβριδική τεχνολογία. Πρόσφατα ο αρχιμηχανικός Tetsuya Tada της Toyota είχε πει πως το νέο 86 θα είναι πιο απολαυστικό ακόμη και από την Supra!

Η Toyota θα παραχωρήσει την υβριδική της τεχνολογία στην Subaru που την χρειάζεται οπωσδήποτε για να μειώσει τους ρύπους της. Ήδη είχε λανσαριστεί το Crosstrek Hybrid που ωστόσο δεν κράτησε πάνω από τρία χρόνια.

Πολύ σημαντική είναι η είδηση πως η Toyota αύξησε το ποσοστό της στην Subaru από το 16,83% στο 20%. Ταυτόχρονα Subaru θα αγοράσει μερίδιο της Toyota αξίας 741 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη ανακοινώσει πως εξελίσσουν πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχει αμφίδρομη συνεργασία και στα συστήματα τετρακίνησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!