NEA

10 νέες Maserati, έως το 2023!

Ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και μία εκ βάθρων ανανέωση της γκάμας της περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδια της ιταλικής εταιρίας.

Αυτά τουλάχιστον προγραμματίζει ο όμιλος FCA, στον οποίο ανήκει η Maserati. Όπως φαίνεται και από τη σχετική εικόνα, εντός του 2020 η εταιρία θα προχωρήσει σε ανανέωση των Levante, Ghibli και Quattroporte, ενώ θα παρουσιάσει και ένα εντελώς νέο σπορ μοντέλο. Ειδικά για την Ghibli, η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφέρει και μία υβριδική έκδοση αυτής, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Τώρα για το σπορ μοντέλο, είναι πολύ πιθανό να βασιστεί επάνω στο πρωτότυπο Alfieri.

Ένα νέο crossover βρίσκεται επίσης στα σκαριά, πιθανά ως το νέο Levante. Οι πιο σημαντικές προσθήκες, ωστόσο, θα είναι αυτές των νέων GranTurismo και GranCabrio, καθώς θα αποτελούν τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας. Για το σκοπό αυτό η Maserati ήδη αναβαθμίζει τις γραμμές παραγωγής της στη Modena και στο Τορίνο.

Πέρα από την υβριδική τεχνολογία και τα EV, η φίρμα επενδύει ποσά και στην αυτόνομη οδήγηση. Τα νέα μοντέλα της θα διαθέτουν αυτονομία επιπέδου 2, για τη διευκόλυνση του οδηγού στις εθνικές οδούς. Αργότερα θα εγκατασταθεί και ένα πιο προηγμένο σύστημα που θα μπορεί να αλλάζει λωρίδες, να κάνει μανούβρες και να ακινητοποιεί στην άκρη το όχημα, σε περίπτωση που κάτι πάθει ο οδηγός του. Σαν κερασάκι, στην παρουσίαση της η Maserati ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει μία Ιταλική εταιρία, διατηρώντας όλες της τις γραμμές παραγωγής εντός της χώρας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button