NEA

Στις 24 Οκτωβρίου η παρουσίαση του νέου VW Golf

Δεν απομένουν παρά μερικές εβδομάδες από την αποκάλυψη του νέου Golf, όγδοης γενιάς, το οποίο υπόσχεται να ανεβάσει τον πήχη στη μικρομεσαία κατηγορία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Volkswagen οι οποίοι μιλούν για ένα όχημα με προχωρημένο σχεδιασμό, προηγμένο ψηφιακό υπόβαθρο, δικτυωμένα συστήματα υποβοήθησης και μία εξελιγμένη νέα γκάμα κινητήρων. Ειδικά για την τελευταία, δεν μιλούν μόνο για συμβατικά σύνολα βενζίνης και diesel αλλά και για ηλεκτροκινητήρες, σύμφωνα με τις προσταγές της εποχής.

Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί εντύπωση η επιλογή της εταιρίας, να μην παρουσιάσει το πιο δημοφιλές της μοντέλο στην έκθεση της Φρανκφούρτης αλλά ένα μήνα αργότερα, σε ξεχωριστή εκδήλωση. Υπάρχει όμως εξήγηση σε αυτό και μάλιστα πειστική. Οι ιθύνοντες της Volkswagen ήθελαν να δώσουν όσο το δυνατό περισσότερη έμφαση στο ηλεκτρικό ID.3 –που πρακτικά θα αποτελέσει και το μέλλον των μετακινήσεων. Εάν στο ίδιο σαλόνι βρισκόταν δίπλα του το Golf, ο κόσμος είναι λογικό να έστρεφε τα μάτια του προς αυτό.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του νέου Golf έχει ήδη ξεκινήσει, στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Wolfsburg. Σε ο,τι αναφορά στη γκάμα αναμένονται διάφορες αλλαγές μεταξύ των οποίων η επιστροφή μίας τρίθυρης έκδοσης και πιθανά ο τερματισμός του αμιγώς ηλεκτρικού e-Golf, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χώρος για το ID.3. Μέχρι στιγμής, από την έλευση της πρώτης γενιάς του μοντέλου, τον Μάρτιο του 1974, περισσότερα από 35 εκ. οχήματα έχουν κυκλοφορήσει στις αγορές του πλανήτη. Και η όγδοη γενιά του Golf σκοπεύει να συνεχίσει δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!