NEA

Ακόμη και μια Porsche Macan δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την υδρολίσθηση [vid]

Το φαινόμενο της υδρολίσθησης εμφανίζεται όταν το νερό δεν μπορεί να απαχθεί έγκαιρα από τις αυλακώσεις του πέλματος των ελαστικών.

Κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πρόσφυση για ελάχιστο χρονικό διάστημα το οποίο όμως είναι αρκετό για να αποσταθεροποιηθεί το αυτοκίνητο. Γενικότερα η υδρολίσθηση είναι μία πολύ επικίνδυνη και ύπουλη κατάσταση εμφανίζεται χωρίς καμία προειδοποίηση και οι δυνατότητες του οδηγού για αντίδραση είναι απειροελάχιστες. Για αυτό απαιτούνται ελαστικά σε καλή κατάσταση και φυσικά χαμηλή ταχύτητα κίνησης.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μας έρχεται από το Μαϊάμι όπου ένας οδηγός μιας Porsche Macan κινείται προφανώς με αρκετά υψηλή ταχύτητα και χάνει εντελώς τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει με δύναμη πάνω στο τσιμεντένιο διαχωριστικό στηθαίο του δρόμου.

Ευτυχώς τα αυτοκίνητα που έρχονταν από πίσω είχαν αρκετή απόσταση και κατάφεραν να φρενάρουν χωρίς να υπάρξει κάποια επιπλέον δύσκολη κατάσταση. Το περιστατικό καταγράφηκε από πλευρική κάμερα ενός Tesla. Εσάς σας έχει τύχει ποτέ μία ανάλογη κατάσταση υδρολίσθησης;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!