NEA

To νέο Toyota Yaris αποκαλύπτεται πρόωρα και ανεπίσημα

Στις 23 του μήνα έχει προγραμματισθεί η επίσημη παρουσίαση του νέου Toyota Yaris αλλά ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες.

Η πρώτη που βλέπετε δείχνει να προέρχεται από κάποιο επίσημο πακέτο με φωτογραφίες και μας δείχνει το μπροστινό μέρος του Yaris με τη νέα μεγάλη μάσκα, τους προβολείς που αγκαλιάζουν το καπό και χαμηλότερα τα LED ημέρας με τους ομίχλης σε κάθε θέση. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες, ενώ όπως και την Corolla βλέπουμε πως η οροφή έχει πιο έντονη κλίση προς τα πίσω δημιουργώντας ένα πιο δυναμικό στιλ.

Και ενώ θα μπορούσε κανείς να πει πως η εικόνα είναι «ψεύτικη», το βίντεο (που μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου) που δείχνει τον Akio Toyoda να μιλά για τη νέα Corolla, άθελα του προδίδει σε ένα πλάνο στα πρώτα δευτερόλεπτα το νέο Yaris. Και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, μεγάλη αλλαγή θα έχει το εσωτερικό με ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό και την «ελεύθερη» οθόνη αφής με το στιλ της Corolla.

Το εξελιγμένο πλαίσιο TNGA της Toyota, που χρησιμοποιείται ήδη στα C-HR και Corolla, θα αποτελέσει την βάση και για το νέο Yaris εξασφαλίζοντας καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και υψηλότερα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. O βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει το σύνολο συστημάτων υποβοήθησης Safety Sense 2.0, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται μέχρι και HUD (Head Up Display).

Το νέο Yaris θα έχει ως αιχμή του δόρατος τις υβριδικές του εκδόσεις στα 1.500 κ.εκ. ή ενδεχομένως και το μεγαλύτερο σύστημα στα 1.800 κ.εκ. από την Corolla. Η ύπαρξη μιας hybrid έκδοσης με τον turbo 1.200άρη θεωρείται απίθανη, αλλά μια συμβατική απλή έκδοση 1.2 T θα την δούμε στο νέο Yaris, όπως ενδεχομένως και μία entry level στα 1.000 κυβικά.

Με την Toyota να τα πηγαίνει εξαιρετικά στο WRC και στα ράλι οι Ιάπωνες θα δώσουν βαρύτητα και στις σπορ εκδόσεις. Έτσι, πέρα από την υβριδική GR Sport έκδοση θα υπάρξει και GRMN με πιο ευρεία παραγωγή και μοτέρ στα 1.800 κ.εκ. Αργότερα και κάπου στο 2021 θα παρουσιαστεί και ένα ηλεκτρικό Yaris.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!