NEA

Το Dacia Duster… πάει τρένο σε πωλήσεις!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τον Αύγουστο το Duster ήταν στην Ε.Ε. το δεύτερο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις πίσω από το Golf!

Ίσως ακόμη και οι άνθρωποι της Dacia (ή της Renault) να μην περίμεναν τέτοια εμπορική απήχηση για το Duster με την γραμμή παραγωγής να λειτουργεί στο κόκκινο εδώ και καιρό! Ειδικά για το 2019 η εμπορική πορεία του εν λόγω SUV κινείται σε ξέφρενους ρυθμούς.

Μιλώντας με νούμερα και όπως θα δείτε στο παρακάτω πίνακα της Jato Dynamics, τον Αύγουστο το Duster σημείωσε άνοδο +10,8% με 19.451 πωλήσεις (σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα), με το Golf να βρίσκεται στις 26.411 μονάδες με -23,6% (κάτι λογικό μιας τέλος του χρόνου ξεκινά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου. Ακολουθεί το VW  T-Roc (με 18.262 μονάδες, στο +27,8%) και το Dacia Sandero (με 17.764 μονάδες, στο +2,5%).

Στη συνολική κατάταξη η Dacia βρίσκεται στην 9η θέση με 51.692 μονάδες μέχρι τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο 5,5%, ενώ η Renault (στην οποία ανήκει η Dacia) βρίσκεται στην 4η τέταρτη θέση με -38,9%. Για το μέλλον η μαμά Renault σχεδιάζει να λανσάρει μία ηλεκτρική έκδοση και ένα pick-up για την Dacia, αλλά δίχως να απομακρύνει την εταιρία από το στίγμα του value for money, που την έχει φέρει τόσο ψηλά στην αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button