NEA

Porsche: «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα αυτοκίνητα για το μέλλον!»

Παρά το γεγονός ότι η Porsche είναι μία από τις πιο εμβληματικές εταιρίες στον χώρο του αυτοκινήτου, η ίδια φαίνεται να αναζητά την θέση της ως εταιρία και στην επόμενη ημέρα, όταν πια θα κυριαρχήσουν στον ένα ή στον άλλο βαθμό η αυτόνομη οδήγηση και το car sharing.

Πρόκειται για μία καθόλου ευχάριστη υπόθεση για μία εταιρία όπως η Porsche, όμως είναι μία πραγματικότητα. Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, o υπεύθυνος οικονομικών και IT της εταιρίας Lutz Meschke, παραδέχτηκε ότι η Porsche πρέπει να επενδύσει σε τεχνολογίες που θα την κάνουν να επιβιώσει σε μακρύ ορίζοντα.

Σύμφωνα με τον Meschke η εταιρία πρέπει να βρει λύσεις για την ανάγκη των πόλεων να μειώσουν την κυκλοφορία. Αυτό δεν θα προέρθει μόνο από το car sharing, το οποίο δεν είναι και οικονομικά αποδοτικό για την εταιρία. Η πρόθεσή του είναι να αναζητήσουν επενδύσεις σε start-ups και ιδέες έξω από την αυτοκίνηση ώστε η Porsche να παραμείνει επικερδής.

Η Porsche έχει διακηρύξει ότι θα είναι από τις τελευταίες εταιρίες που θα υποκύψουν στην αυτόνομη οδήγηση. Όμως ίσως να κάνουν μία τέτοια κίνηση κάτω από το όνομα μιας άλλης μάρκας.

Αυτό που υποστηρίζει ο Meschke είναι ότι αν σήμερα υπάρχουν πελάτες που θέλουν να πάρουν δύο, τρεις ή και τέσσερις Porsche, στο μέλλον θα αρκούνται σε μόνο μία ή δύο, και τα υπόλοιπα θα τα κάνουν με το car sharing ή άλλες υπηρεσίες. «Θα πρέπει να σκεφτούμε για το επιχειρηματικό μας μοντέλο στο μέλλον ώστε να αντισταθμίσουμε αυτές τις δυνητικές απώλειες” κατέληξε στην συνέντευξή του.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!