NEA

To Lexus LF-30 είναι ένα άκρως φουτουριστικό concept car

Στο Τόκιο η Lexus παρουσίασε το LF30 και με πολλές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες τόσο σε ότι αφορά στο σύστημα πρόωσης όσο και στο εσωτερικό του.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκεκριμένου concept car είναι η τοποθέτηση και ενσωμάτωση των ηλεκτροκινητήρων στους τροχούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν τέσσερα τέτοια μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνολικά 536 ίππους. Μάλιστα ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου ή τις εντολές του οδηγού, το LF030 μπορεί αλλάξει από τετρακίνητο σε προσθιοκίνητο ή πισωκίνητο

Όσο για την σχεδίαση, η εφαρμογή των κινητήρων πάνω στους τροχούς έδωσε μεγάλη ελευθερία στο να φτιαχτεί ένα πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα με μία ηλιοροφή που διατρέχει ολόκληρο το αυτοκίνητο. Το σαλόνι ακολουθεί και αυτό την φουτουριστική διάθεση της Lexus με πολύ εντυπωσιακά καθίσματα και οθόνες παντού διασκορπισμένες μέσα στην καμπίνα.

Μάλιστα κάποια τμήματα της μεγάλης ηλιοροφής αποτελούν και σημεία προβολής με τον επιβάτη να έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί διάφορες πληροφορίες και να μπορεί να ελέγχει λειτουργίες του οχήματος. Από το LF 30 δεν  θα μπορούσε να λείπει και η αυτόνομη οδήγηση με πολλές δυνατότητες όπως το αυτόνομο παρκάρισμα. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάζεται στο LF 30 είναι η απουσία καλωδίων με επαγωγική φόρτιση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!