NEA

FCA – PSA: Προς συγχώνευση η Fiat-Chrysler με την Peugeot-Citroen!

Πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε η είδηση της αναζωπύρωσης μιας πιθανής συγχώνευσης και όλα δείχνουν πως θα γίνει δημιουργώντας ένα νέο κολοσσό στο χάρη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας!

 Οι σύμβουλοι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA Group και της ιταλό-αμερικανικής Fiat Chrysler Automobiles φαίνεται πως ενέκριναν ένα προκαταρκτικό σχέδιο συγχώνευσης, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, δημιουργώντας ένα σχήμα που θα κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters η συγχώνευση του γαλλικού ομίλου των Peugeot, Citroen, DS Automobiles και Opel με τον ιταλό- αμερικανικό των Fiat, Chrysler, ως ίσο προς ίσο (50/50), θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Στην περίπτωση που οι συνομιλίες ευοδωθούν και η συγχώνευση προχωρήσει θα προκύψει ένας νέος μεγάλος όμιλος με ετήσια παραγωγή με βάση τα περσινά στοιχεία ύψους 8,7 εκατομμυρίων οχημάτων, η οποία θα τον έφερνε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Κι αυτό γιατί θα ξεπερνούσε έστω και για λίγο τη General Motors που κατασκεύασε πέρυσι συνολικά 8,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Από πλευράς διοίκησης της τυχόν νέας εταιρείας η λύση που μάλλον προκρίνεται είναι ο Carlos Tavares, επικεφαλής της PSA, να είναι ο διευθύνων σύμβουλος του νέου ομίλου και ο πρόεδρος της FCA και εγγονός του θρυλικού Gianni Agnelli, John Elkann ο πρόεδρός του.

Άξιο λόγου και αναφοράς είναι πως στις αρχές του 2019 η PSA είχε προσεγγίσει την FCA χωρίς όμως αποτέλεσμα μια και η πρότασή της απορρίφθηκε. Ακολούθησε η αποτυχημένη προσπάθεια της τελευταίας για συνεργασία με τη Renault, η οποία δεν προσχώρησε εξαιτίας των αντιδράσεων της γαλλικής κυβέρνησης που κατέχει το 15% της Renault αλλά και της Nissan, συμμάχου της Renault. Επίσης υπήρχαν φήμες και για την Hyundai-Kia ως μνηστήρα της FCA.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!