NEA

Σε δημοπρασία μία εκλεκτή Jaguar C-X75 από το Spectre του James Bond

H ιστορία πίσω από την Jaguar C-X75 που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Ξεκίνησε ως πρωτότυπο το 2010 και η Jaguar είχε αποφασίσει να την βγάλει στην παραγωγή ως διάδοχο της περίφημης XJ 220. H οικονομική κρίση όμως ανέβαλε τα σχέδια της εταιρίας, οπότε κατασκεύασε μόλις 5 κομμάτια. Το πλαίσιο με τον αριθμό 1 είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες και ξεχωρίζει από τα άλλα γιατί έπαιξε στην ταινία Spectre του James Bond.

Για την ακρίβεια συμμετείχε σε ένα κυνηγητό από τον αντίπαλο του 007 ο οποίος οδηγούσε την ειδικά για την ταινία κατασκευασμένη Aston Martin DB10. Μάλιστα η συγκεκριμένη Aston πιάνει και περισσότερα χρήματα στις δημοπρασίες (φθάνει έως και τα 2,8 εκατ. ευρώ) παρά το γεγονός ότι φτιάχτηκαν περισσότερες, για την ακρίβεια 10 κομμάτια.

Η Jaguar πάντως που πωλείται έχει έναν V8 κινητήρα με 499 άλογα, μπλοκέ διαφορικό, φρένα της ΑΡ και ένα τεράστιο υδραυλικό χειρόφρενο, όπως αναφέρεται στην αγγελία. Παρ’ όλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι είναι τόσο μοναδική, όμορφη και με συμμετοχή σε ταινία του Βond η τιμή της με δυσκολία θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button