ΑΓΩΝΕΣ

Grand Prix ΗΠΑ: Η νίκη στον Bottas, το πρωτάθλημα στον Hamilton!

Οι Mercedes πετούσαν στην πίστα του Austin με τον Lewis Hamilton να κατακτά και μαθηματικά το 6o του πρωτάθλημα στην Formula 1. Έτσι, προσπέρασε τον Fangio και βρίσκεται ένα πίσω από τον θρύλο του Schumacher!

Απογοητευτικό ήταν το ξεκίνημα για τον Vettel που στον πρώτο γύρο έχασε το πλεονέκτημα της δεύτερης θέσης από το grid και έπεσε πολλές θέσεις. Ο Γερμανός είχε πρόβλημα και έντονη υποστροφή. Τελικά αποδείχθηκε ιδιαίτερα άτυχος αφού στον 9ο γύρο έσπασε η πίσω ανάρτηση του μονοθέσιού του, ευτυχώς όταν έβγαινε από στροφή με ασφαλές περιβάλλον. Ο Sainz είχε νωρίτερα πέσει πάνω στον Albon.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Bottas μπροστάρη, τον Verstappen πίσω του και τους Hamilton και Leclerc σε κοντινή απόσταση. Εξαιρετικός μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Raikkonen που ανέβηκε οκτώ θέσεις, ο Verstappen μπήκε νωρίς στο 13ο γύρο για να βάλει σκληρά Pirelli. Σειρά είχε και ο Bottas. Σε πολύ καλή μέρα ήταν ο Verstappen, η άλλη Red Bull του Albon αντιμετώπιζε διάφορα θεματάκια, όπως μια μικρή αεροδυναμική ζημιά.

Φτάνοντας στα μισά του αγώνα ο Hamilton είχε ήδη ενημερωθεί πως με τα συγκεκριμένα του σκληρά του λάστιχα θα έπρεπε να φτάσει μέχρι την καρό σημαία. Κανένα πρόβλημα για τον Βρετανό πρωταθλητή που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο πιλότο πως να κάνει σωστή διαχείριση και συντήρηση ελαστικών.

Και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ο Hamilton πέρασε μπροστά και από τον Bottas ώστε από νωρίς (έπρεπε να τερματίσει απλά 8ος) αν στεφθεί ο φετινός και για 6η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1. H Ferrari ήταν απλά εκτός ρυθμού με τον Leclerc να παλεύει για το καλύτερο πίσω από τον Verstappen.

Στους τελευταίους γύρους ο Bottas με τα πιο φρέσκα λάστιχα ροκάνιζε συνεχώς την διαφορά του από τον Hamilton. Τελικά τον προσπέρασε τέσσερις γύρους πριν την καρό σημαία. Στο βάθρο ανέβηκε και ο Verstappen, ο οποίος πίεσε στο τέλος όσο μπορούσε τον Βρετανό. Ακολούθησαν οι Leclerc, Albon, Ricciardo, Norris, Sainz, Hulkenberg και Kvyat.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στο Austin. Το επόμενο Grand Prix είναι στις 17 Νοεμβρίου, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (19:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button