NEA

H Ford Mustang Lithium είναι ηλεκτρική, έχει 912 άλογα και 6άρι σασμάν!

Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκδοχή της Mustang που προέκυψε από την συνεργασία της Ford με την Webasto και που παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA.

Σε αντίθεση με το ηλεκτρικό SUV που θα είναι εμπνευσμένο από την Mustang και που θα παρουσιαστεί στις 17 Νοεμβρίου, η ηλεκτρική Mustang Lithium είναι μια και μοναδική. Ωστόσο, δείχνει μια άλλη πτυχή ενός ηλεκτρικού muscle car με ισχύ πάνω από 900 άλογα στους πίσω τροχούς.

Τα οποία περνούν μέσω ενός κιβωτίου Getrag MT82 με 6 σχέσεις σε ένα μπλοκέ Super 8.8 Torsen που καλείται να διαχειριστεί έως 1.355 Nm. Μιλάμε για ασύλληπτα νούμερα που σε προκαλούν να κάνεις εκτιμήσεις για το πόσο μπορούν να αντέξουν τα Michelin Pilot Sport 4S που φορούν οι 20άρες σφυρήλατες ζάντες.

Την δύναμη τιθασεύουν ως ένα σημείο συνολικά πέντε προγράμματα οδήγησης: τα Valet, Sport, Track και Beast, τα οποία προσαρμόζουν ανάλογα με το ζητούμενο τη ροπή. Η επιλογή του γίνεται μέσω μια κάθετη οθόνης αφής 10,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Από κει και πέρα υπάρχει το πακέτο Track Handling της Ford Performance για την ανάρτηση και εξαπίστονα φρένα της Brembo τα οποία προέρχονται από την Shelby GT350.

Η πισωκίνητη Mustang Lithium EV έχει έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία 800 V της Webasto. Η πολύ μεγάλη τάση της μπαταρίας -διπλάσια σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ανάλογη μπαταρία έχει και η Porsche Taycan- εξασφαλίζει τη γρήγορη παροχή μεγάλης ισχύος καθώς και την ταχύτερη φόρτισή της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!