NEA

Η νέα Mercedes G-Class θα έχει και ηλεκτρική έκδοση!

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στα πιο δύσβατα μέρη του πλανήτη έφτασε η ώρα και μιας ηλεκτρικής G-Wagen!

Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο Twitter μέσω της υπεύθυνης ψηφιακών μέσων της Daimler ποστάροντας πως ο CEO της Daimler, ο Ola Kallenius, είπε πως βρίσκεται στα σκαριά μία μηδενικών ρύπων G-Class. Αυτή η δήλωση βάζει τέλος στις φήμες για πλήρη κατάργηση της G-Class, η οποία πιθανότατα θα συνεχίσει και με τις συμβατικές της εκδόσεις.

Άλλωστε μια EQG, όπως θα ονομάζεται στο πλαίσιο της γκάμας με τις EQA, EQC,EQV κα., θα είναι ακόμη ακριβότερη και πιο βαριά με τεράστιες μπαταρίες ώστε να έχει την απαιτούμενη αυτονομία. Πάντως, ο Kallenius είπε πως η EQG θα παρουσιαστεί στο βαθύ μέλλον, οπότε έχουμε μπροστά μας καμιά πενταετία τουλάχιστον. Έως το 2022 η εταιρία σκοπεύει να έχει λανσάρει τουλάχιστον 10 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τώρα, στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε μία αυστριακή εταιρία ονόματι Kreisel Electric, ιδιοκτησίας του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, κατασκευάζει μια ηλεκτρική G-Wagen με απόδοση στα 490 άλογα, μπαταρίες 80 kWh και 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι γνωστός για την αγάπη του στα μεγάλα και ογκώδη αυτοκίνητα έχοντας στην κατοχή του πολλά οχήματα αυτού του είδους, μεταξύ τους και αρκετά Hummer ή και Unimog.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!