NEA

Το ηλεκτρικό SsangYong Korando έρχεται το 2021

Ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, η SsangYong είναι έτοιμη να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε αρκετούς μήνες πριν, τώρα όμως έχουμε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος. Το Korando EV (εσωτερικός κωδικός Korando E100) βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξής του και προορίζεται να λανσαριστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Η προσέγγιση της SsangYong θέλει έναν και μόνο ηλεκτροκινητήρα να κινεί το όχημα, συνολικής απόδοσης 188 ίππων (140 kW).

Αναφορικά με τον συσσωρευτή, είναι χωρητικότητας 61,5 kWh, κατασκευασμένος από την LG Chem. Για τα δεδομένα του αυτοκινήτου εγγυάται αυτονομία 420 χλμ. (στον κύκλο NEDC). Κρίνοντας από τα νούμερα, η ισχύς των 188 ίππων κάνει το ηλεκτρικό Korando το ισχυρότερο όχημα στη γκάμα της SsangYong. Παρόλα αυτά, η Κορεατική εταιρία έχει θέσει ως μέγιστη ταχύτητα τα 153 χλμ./ώρα, ώστε να μην εξαντλείται γρήγορα η συσσωρευμένη ενέργεια.

Όσο για τη SsangYong, δεν σκοπεύει να περιοριστεί στο Korando EV αλλά σε δεύτερο χρόνο θα παρουσιάσει και μία plug-in υβριδική έκδοση αυτού, πιθανά το 2022.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!